Deutsch: a digitalizáció az egyik legfontosabb “személyes közügy”

A digitalizációt a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programjának és az egyik legfontosabb “személyes közügynek” nevezte Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. A politikus kifejtette: az európai gazdasági régió digitális felzárkóztatásához “gondolati bátorság”, a bevált nemzetközi gyakorlat követése, egységes uniós digitalizációs politika, a V4 országok és Németország valamint az Egyesült Királyság alkotta egységes digitalizációs piac szükséges, valamint az, hogy Európa megtalálja a lehetséges kitörési pontokat.

Deutsch közös európai érdeknek nevezte, hogy a 2020-ban kezdődő uniós időszakban a kohéziós politika, valamint az agrár- és vidékfejlesztés mellé harmadik közös politikaként csatlakozzon a digitalizációs politika is. A 2020-as évek a digitalizáció szempontjából döntő időszakot jelentenek majd, Magyarországnak pedig minden esélye megvan, hogy sikerre vigye a digitális átalakulást – hangsúlyozta. Magyarországon a digitális gazdaság aránya európai összevetésben is jelentős, a kormánynak pedig határozott célja a mikrovállalkozások segítése a digitalizációs átalakulásban. Nem lesz olyan ágazat és szereplő a gazdaságban, aki ne kapna ebben segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Microsoft elhallgatta, hogy 2013-ban megtörték hibakövető rendszerét

pén okt 20 , 2017
Öt egykori Microsoft alkalmazott arról mesélt a Reuters-nek, hogy 2013-ban egy nagyon kifinomult hackercsoport feltörte a Microsoft egyik legféltettebb kincsét, a vállalat hibakövető rendszerét, amelyben egyebek mellett a Windows hibákat is tárolták, követték. Ennek a következményei hihetetlenül súlyosak, a cyberbűnözők, a világ államai vagyonokat fizetnek az ilyen bugokért, hiszen a […]

Friss, ropogós