DESI: tovább kell javítani az EU teljesítményét

Az Európai Bizottság közzétette a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2018-as értékeit és a nemzeti digitális politikák elemzését.

Az elmúlt év során kismértékben szűkült a digitálisan legfejlettebb és legkevésbé fejlett tagállamok közötti különbség. Dánia, Svédország, Finnország és Hollandia érte el a legmagasabb minősítést; e tagállamok globálisan is élen járnak a digitalizáció terén. Más uniós országoknak azonban még mindig hosszú utat kell megtenniük, továbbá az egész EU-nak javítania kell a teljesítményét ahhoz, hogy világszinten versenyképes legyen.

A DESI összeurópai eredményeinek tanúsága szerint
• A hálózati összekapcsoltság javult, de továbbra sem elégséges a gyorsan növekvő szükségletek kielégítéséhez.
• Az internetezők körében a telefon- és videohívásokkal kapcsolatos szolgáltatások használata növekedett a legjelentősebben.
• Ha lassan is, de növekszik a digitális szakértők száma, ugyanakkor az európaiak 43%-a még mindig nem rendelkezik alapvető digitális készségekkel.
• Folytatódik a vállalkozások digitalizálódása, és az európaiak egyre többször vesznek igénybe online közszolgáltatásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MKB Fintechlab Demo Day: a magyar Adriana nagyot fejlődött

hét máj 21 , 2018
Az MKB második inkubációs programjába hat országból nyolc közép-kelet-európai startup került kiválasztásra. A “Demo Day”-en a programban részt vett nyolc startup bemutatta fejlesztéseit és visszajelzést is kapott a zsűritől. A magyar Adriana Accounting a kis- és középvállalkozások könyvelését teszi automatikussá, a szintén magyar Livlia az ingatlankeresést teszi személyre szabottá és […]
startup, innováció

És még ez is...