Delta Technologies: fél év alatt 21 milliárdos veszteség

Delta TechnologiesElfogadta a Delta Technologies beszámolóját a közgyűlés, a társaság adózott vesztesége 2020. január 1-től június 30-ig tartó üzleti évben 21 milliárd forintot tett ki, amely egy egyszeri tételnek, a Delta Systems Kft. üzletrész átértékelésének tudható be – derült ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett egyedi beszámolóból.

A tőzsdei cég korábbi beszámolója szerint először kerültek konszolidálásra a Delta Systems Kft. pénzügyi eredményei, a részvénytársaság tulajdonjogát ugyanis 2020. február 6-i hatállyal jegyezte be a cégbíróság. Így, bár a Delta Technologies Nyrt. beszámolója a 2020. január 1. és 2020. június 30. közötti üzleti évre vonatkozik, abban 100 százalékos tulajdonú leányvállalatának eredményei csak a kontrollszerzés időpontjától jelennek meg. A társaság igazgatósága kiegészült Vidra Lászlóval, a tőzsdei cég 100 százalékos tulajdonában álló vállalat, a Delta Systems Kft. ügyvezetőjével. Bodzási Gergely, a Delta Technologies Nyrt. gazdasági ügyekért felelős igazgatósági tagja korábban ismertette, hogy a konszolidált beszámoló összeállítása során figyelembe vett fordított akvizíciós tranzakció szerinti teljes vételára 61 373 millió forint, míg az ellenében kapott nettó eszközérték -224 millió forint, azaz a tranzakció eredménye -61 597 millió forint. Üzleti kombináció esetén egy hasonló módon kiszámított többletérték goodwillként kerülne kimutatásra, de mivel a tranzakció nem felel meg az üzleti kombináció fogalmának, így ezt költségként, “tőzsdei jegyzés költsége”-ként mutatták ki. A tranzakció eredményeképpen a konszolidált entitás saját tőkéje a feltételezett részvénykibocsátás következtében 59 023 millió forinttal emelkedik, majd a “tőzsdei jegyzés költsége” miatt az eredményen keresztül 61 597 millió forinttal csökken, azaz összességében 2574 millió forinttal csökken, ami a 2350 millió forint vételárrész és kapott azonosítható nettó eszközök valós értékének különbözete, azaz a konszolidációs tétel keretében a 2350 millió forint vételárrészt – az egyedi beszámolóban szereplő megközelítéstől eltérően – részesedés helyett költségként számolják el. Mivel ez egy konszolidációs módosító tétel, így nem keletkeztet további kiadást, nem befolyásolja a cég(ek) egyedi pénzügyi helyzetét, valamint a társaságok cash flow-ját sem – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Regisztrálni sem kell a Szakszolgálat konferenciájára

vas nov 1 , 2020
Online tartják meg az idei nemzeti kiberbiztonsági konferenciát november végén. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete azt közölte: az online visszaélések és a digitális készségek témakörére épülő konferencia célja, hogy segítsék az emberek tájékoztatását az internet biztonságos használatáról, bemutatva a potenciális kiberfenyegetéseket. A rendezvényen szó lesz egyebek között az egészségügyet […]
konferencia