Deloitte – AWS: menjen minden vállalat a felhőbe!

felhő, cloudA Deloitte és az AWS együtt akarja átterelni a felhőbe az afrikai és a közép-európai országok vállalatait.

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit.

A stratégiai együttműködés első fázisaként a Deloitte dedikált AWS kiválósági központokat hoz létre elsőként a szubszaharai afrikai országokban, Spanyolországban és Közép-Európában több millió dolláros beruházással. Teszik ezt azért, mert a gazdasági környezet gyors változása, az olyan technológiák, mint a generatív mesterséges intelligencia rohamos fejlődése, valamint a digitális készségek hiánya jelenleg sok vállalat számára megnehezíti a digitális átalakulás megtervezését és végrehajtását. Annak érdekében, hogy ez mégis zökkenők nélkül végbe mehessen minél több vállalatnál az AWS és a Deloitte öt kulcsfontosságú területen nyújt segítséget számukra a felhőben rejlő lehetőségek kiaknázásához:

  • A digitális átalakulás elősegítése – ennek részeként a két cég támogatja a vállalatoknál az alapvető folyamatok, alkalmazások, készségek átalakítását, serkentve az agilitásukat, de figyelve a költségek optimalizálására.
  • A felhőstratégia és a hozzákapcsolódó irányítás kialakítása – a két cég segítséget nyújt a vállalatoknak a felhővel kapcsolatos elképzeléseik, ütemterveik, üzleti célkitűzéseik meghatározásában.
  • A felhőarchitektúra létrehozása – a két cég támogatja a vállalatok felhőmigrációját a felhőalapú biztonság, a csatlakoztathatóság és az automatizálási képességek megalapozásával.
  • Külön figyelem a szabályozott iparágakra – az AWS és a Deloitte speciális szaktudással segíti a felhőbe való biztonságos átlépést az olyan szabályozott területeken működő szervezetek számára is, mint az energetika, az elektronikus kereskedelem, a bankszektor, a távközlés, az egészségügy, vagy a közszféra.
  • Globális összeköttetés garanciája – a két cég azonnali rendelkezésre állással biztosítja az üzemeltetési feladatok ellátását, illetve a technológiai támogatást a vállalatoknak, hogy azok zökkenőmentes kiszolgálást kapjanak az AWS és a Deloitte legközelebbi központjaitól.

Az AWS európai, közel-keleti és afrikai ügyvezető igazgatója, Tanuja Randery szerint a felhőtechnológia jelentősen hozzájárul majd az üzleti élet átalakításához és a gazdasági növekedés előmozdításához az afrikai, illetve a közép-európai régióban egyaránt. A Strand Partners-szel közösen végzett kutatásuk alapján azt prognosztizálják, hogy a felhőalapú technológia európai elterjedése 2030-ig 3,4 billió (ezer milliárd) euróval fogja növelni a kontinens gazdasági teljesítményét.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Graphisoft áttér a SaaS modellre

pén máj 3 , 2024
ShareTweetPinShareA német Nemetschek csoport leányvállalata – a magyar informatika egykori büszkesége – a Graphisoft Software-as-a-Service modellre tér át. A magyar cég a Sabio Group digitális ügyfélélmény (CX) átalakítási szolgáltatásokra specializálódott céggel közös projektjének célja egy előfizetésre optimalizált rendszer kialakítása, amely biztosítja a skálázhatóságot és a hatékonyságot. A magyar leányvállalat a Sabio […]
Louise Ofverstrom és Ürmössy Attila ünnepel

És még ez is...