December 15. után csak e-recept tartalmát lehet elszámolni

December 15. után csak e-recept számolható el a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK) – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, hogy az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) november elsejei indulása óta jelentősebb lassulások nélkül, üzembiztosan működik az EESZT. Naponta több mint 9200 intézmény forgalmaz adatokat, naponta több millió tranzakció történik és hétszázezer recept kerül az elektronikus rendszerbe – ismertette.

Ónodi-Szűcs Zoltán beszélt arról is, szeretnék, hogy minél több e-recept már a felírás helyén (háziorvos, kezelőorvos) felkerüljön a felhőbe, mert jelenleg az e-receptek többsége a patikákban, a gyógyszer kiadásakor kerül a térbe. Hozzátette: a 3200 patika közül 150 telephely nincs még bekötve az EESZT-be, azonban a receptek 99 százaléka felkerül a térbe. Bár kötelező, egyelőre nincs szankciója annak, ha valamely intézmény nem csatlakozik a rendszerhez, de a tervek szerint a jövő év végétől a működési engedély feltétele lenne a felhőalapú rendszerhez való csatlakozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Roszkoszmosz: elveszett mind a 19 műhold

pén dec 1 , 2017
A globális műholdas navigációs berendezés meghibásodása miatt zuhanhatott le a Fregat gyorsító blokk 19 műholddal együtt, amelyet kedden bocsátottak fel az oroszországi Vosztocsnij űrállomásról – tájékoztatta a TASZSZ hírügynökséget egy névtelenül nyilatkozó orosz űrkutatási illetékes. A Roszkoszmosz szerint a Szojuz-2.1b típusú hordozórakéta kedden sikerrel startolt ugyan, és annak első két […]
Szputnyik