Czunyiné: a digitális szakadék felszámolható

1

Czunyine-Bertalan-JuditAz Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerint a digitális szakadék felszámolható, de legalábbis megállíthatók a negatív folyamatok a köznevelés rendszerében. Czunyiné Bertalan Judit kifejtette: a digitális szakadékot – amely az informatikai eszközök és tudás, valamint a rendelkezésre álló lehetőségek között van – „módszeresen, tudatosan” fel lehet számolni a köznevelés intézményrendszerében, vagy legalábbis meg lehet állítani azt a tendenciát a digitális kompetenciák területén, amelynek részeként az OECD-felmérések nem feltétlenül jó értékelést adnak a magyar iskolarendszernek és a diákoknak. Azt mondta: a felmérések eredményétől nem megijedni kell, hanem szembe kell nézni velük, a szakmával, a piaci szereplőkkel együtt kell megteremteni annak a lehetőségét, hogy közép- és hosszú távon stratégiai lépéseket tehessenek a digitális írástudás, a digitális műveltség vagy a digitális kompetenciák területén. (Először „módszeresen, tudatosan” lecsökkentik az általános iskolákban az informatika tantárgy óraszámát, mélyítve a digitális szakadékot, majd most „módszeresen, tudatosan” betemetnék, vagy legalábbis nem engednék tovább mélyülni azt. Hát így is lehet. A -szerk- megj.)

One thought on “Czunyiné: a digitális szakadék felszámolható

  1. tessék felírni a táblára az ároktemetés képletét! Ja, nincs kréta?? Nem baj, mert a félanalfabéták úgysem tudják elolvasni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Varga: közelebb kell vinni az emberekhez a digitális technológiát

sze okt 14 , 2015
A versenyképesség egyik előfeltétele a digitális világban való részvétel, ezért a technológiát közelebb kell vinni az emberekhez – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciáján. (Mit közel? Jobb lenne egyenesen beléjük vezetni. A -szerk- megj.) Elmondása szerint a magyarországi internethasználat terjedésének egyik gátja, hogy […]

És még ez is...