Czunyiné: a digitális eszközök hatékonyabbá teszik az oktatást

Czunyine-Bertalan-JuditA digitális eszközök hatékonyabbá, eredményesebbé teszik az oktatást, a digitális kompetenciafejlesztési pályázat keretében éppen arról győződhetnek majd meg a tanárok, hogy ezek az eszközök megkönnyítik a dolgukat — mondta a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Czunyiné Bertalan Judit a hétfőn bejelentett, 34,4 milliárd forintos, digitális kompetenciafejlesztési uniós pályázattal kapcsolatban kiemelte: a program fontos része a pedagógusok módszertani képzése, amelynek során be akarják nekik mutatni, mennyi lehetőség van a digitális eszközökben. Bíznak abban, hogy a tanárok ezeket a lehetőségeket megismerve belátják, hogy azok használata számukra nem teher, hanem éppen könnyebbé, eredményesebbé, “láthatóbbá” teszi a munkájukat – mondta.

A program profiljának megfelelően a pedagógusokat e-learning módszerrel képzik majd – közölte a kormánybiztos. Czunyiné jelezte, “a kütyük” kiváló eszközei a tehetséggondozásnak, de a frontális és a differenciált tanításnak is, emellett a hátrányos helyzetű gyerekeknél is jó eredményeket lehet általuk elérni. A kormánybiztos arra is kitért: a programban nem félnek megvizsgálni azt a lehetőséget sem, hogyan lehet a gyerekek saját eszközeit használni az órákon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Trendi és sexi: a startupoké az egész éjszaka a Bálnában

sze nov 23 , 2016
Ma este rendezik a Startupok Éjszakáját a Bálnában. Az ingyenes eseményen bemutatkoznak budapesti startupok és startup-programok, kiállítanak a fővárosi startup ökoszisztéma legjelentősebb szereplői, és szó lesz a főváros szerepéről is az innovatív vállalkozások fejlesztésében – közölte a szervező, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az MTI-vel. A kiállítók között közszférát képviselő […]

Friss, ropogós