Czibere: online adatbázissal segítünk a fogyatékossággal élőknek

Czibere-KarolyAz információnyújtás az esélyteremtés egyik legfontosabb eleme – hangoztatta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy fogyatékossággal élőket segítő online adatbázis bemutatóján. A Kézenfogva Alapítvány a VIII. kerületben található, fogyatékossággal élők által működtetett Nem Adom Fel Cafe & Barban mutatta be az információs pontok hálózatát, amely online adatbázisként naprakész információt nyújt a fogyatékossággal élőket gondozóknak, összekapcsolja a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat, a helyi szervezeteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket.

A Kézenfogva Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával, tíz partnerrel hozta létre az információs pontok hálózatát. A projekthez csatlakozó partnerszervezetek a helyi kapcsolataikat használva segítenek abban, hogy a térségükben lakó, fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családok és a szolgáltató szervezetek egymásra találjanak. Az online adatbázis információkat tartalmaz számos ellátási formáról az élet minden szakaszára vonatkozóan, kezdve a korai fejlesztéstől az iskolán át a jogi tanácsadásig és a munka világáig. Az adatbázis az info.kezenfogva.hu honlapon érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Samsung Electronics lett 2016 kreatív hirdetője

pén ápr 22 , 2016
A Samsung Electronics nyerte el 2016 legkreatívabb hirdetője díját a Cannes Lions nemzetközi kreatívfesztiválon, a világ vezető kommunikációs szakembereinek és hirdetőinek legrangosabb összejövetelén. „Az év kreatív hirdetője” díjat azok a vállalatok nyerhetik el, amelyek az adott évben a leginkább kreatív és jelentőségteljes lépéseket tették a marketing területén. A Samsung az […]
Samsung

Friss, ropogós