Csúszik a ParLex átadása

Kossuth-ter-parlament-orszaghazMárcius 31-ig kellett volna átadni a WSH Számítástechnikai Oktató és Szolgáltató Kft. és a WEBSTAR CSOPORT Kft. által fejlesztett Törvényalkotás Parlamenti Informatikai Rendszerét (ParLex) az Országgyűlés Hivatalának, ám az átadást június 30-ra halasztották — áll a Közbeszerzési Értesítőben. A 112,3 millió forintba kerülő megoldás olyan átfogó, a változó jogszabályi környezetnek megfelelően alakítható, továbbfejleszthető, hatályosító funkcióval rendelkező, magyar nyelvű, nyílt formátumú dokumentumok (ODF) előállítására is képes informatikai rendszer, amely a 2012. évi XXXVI. törvény, valamint a 10/2014. (II. 24.) OGY határozat – szerződéskötés napján hatályos – rendelkezéseinek megfelelően lehetővé teszi a törvényalkotási folyamat támogatását. A rendszernek lehetővé kell tennie irományok elektronikus úton történő előállítását és benyújtását, továbbá az országgyűlési adatok feldolgozásával más dokumentumok és tárgyalási segédanyagok informatikai előállítását és kezelését.

A rendszer átadása azért csúszik, mert a 2016. évi költségvetési törvénynek a szokásosnál korábbi tárgyalása előre nem volt látható, a szerződéskötés után merült fel, s mindkét fél szempontjából külső okra vezethető vissza. Megrendelő érdekét sérti, ha a költségvetési törvény megalkotásában és a projektszervezetben is résztvevő munkatársai nem tudják eredeti munkakörüket maradéktalanul ellátni. A vállalkozó érdekét viszont az sérti, hogy létszámot kell lekötnie, de a megrendelő közreműködése nem folyamatos. Mindezeken túl nem volt előre látható, hogy már az átadás-átvétel előtt szükségessé válik a szerződés mellékleteiben nem szereplő fejlesztések elvégzése. Ha e szolgáltatások megrendelésére a szerződésben foglaltak szerint, az átadás-átvételt követően kerülne sor, a teljes átadás-átvételi eljárást (tesztelést) meg kellene ismételni — áll a Közbeszerzési Értesítőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A fogyasztók tájékozatlanok az online szerződésekkel kapcsolatban

sze márc 30 , 2016
A Budapesti Békéltető Testület (BBT) működésének egy hónapja alatt közel százötven megkeresést kapott. A kérdések közel kétharmada telefonon, több mint egyharmada e-mailben érkezett, de már több kérdést feltettek az uniós békéltető honlapon is. A legtöbb megkeresés az online lehetőségekre vonatkozott (36 százalék), ezen belül is a legtöbb az interneten megkötött […]
Kiskereskedelem, kosár

Friss, ropogós