Csúnyát bukott az úrkúti internetes “startup”

bortonH. Sebastian úgy érezte megtalálta a kevés munkával sok pénzt álom receptjét: olyan internetes szolgáltatást talált ki, amellyel harminc sértettet tévesztett és károsított meg. A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást H. Sebastian 27 éves úrkúti lakos ellen. A már lezárt nyomozás adatai szerint a csaló 2013. augusztus és december között egy internetes oldalon hirdetést tett közzé, amelyben ausztriai munkalehetőséget és kedvezményes hitelt kínált.

A gyanúsított az ügyfelekkel mobiltelefonon és e-mailben tartott kapcsolatot addig, amíg az általa megadott bankszámlára átutalták a szolgáltatások ellenértékét, utána már nem tudták elérni. A külföldi munkára és a kedvezményes hitelfelvételhez nyújtott közvetítésért 10-16 ezer forint közötti összeget kért. A férfi a pénzért vállalt közvetítői szolgáltatást nem tudta és nem is teljesítette. A megalapozott gyanú szerint az úrkúti gyanúsított harminc sértettet tévesztett és károsított meg. A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

LG: karácsonyra új ívelt OLED TV

ked nov 25 , 2014
Már a boltokban az LG Electronics (LG) új, továbbfejlesztett ívelt OLED TV-je. A 138 cm képátlójú (55″) EC930V webOS Smart+ TV operációs rendszerrel rendelkezik. A gyártó közleménye szerint az LG az 55EC930V-ben ötvözi saját fejlesztésű négyszínű (WRGB) pixeltechnológiájára épülő legmodernebb képmegjelenítést az egyszerű és gyors navigálást biztosító Smart környezettel. Az ívelt […]

És még ez is...