Csúcs volt a Lurk csoport Angler exploit-csomagja, mégis megbuktak

orosz-hackerA nyár elején a Kaspersky Lab segítségével olyan gyanúsítottakat tartóztattak le, akik a Lurk csoport tagjai voltak, akik több, mint 45 millió dollárt loptak számos orosz cégtől és banktól. Ez volt a legnagyobb pénzügyi kiberbűnöző csoport az utóbbi években, habár nem ez volt az egyedüli bűntény, amiben részt vettek. A Lurk vírus vizsgálata szerint a hackerek más kiberbűnözőknek is bérbe adták exploit-csomagjukat. Az Angler exploit-csomagjukban olyan rosszindulatú programok találhatók, amelyek alkalmasak egy szoftver biztonsági résének kihasználására és titokban további vírusokat telepíteni a megcélzott számítógépre.

Az Angler exploit-csomag volt az egyik leghatékonyabb hackerek számára elérhető eszköz. Először 2013-ban észlelték, mikortól a csomagot bérbe is lehetett venni. Több kiberbűnöző csoport használta különböző fajta vírusok terjesztésére a reklámvírusoktól a bank- és zsarolóvírusokig. Ezt az exploit-csomagot használta az egyik legaktívabb és legveszélyesebb zsarolóvírus, a CryptXXX mögött álló csoport. Az Anglert használták a Neverquest trójai bankvírus terjesztésére is, amely majdnem 100 különböző bankot támadott meg. Az Angler aktivitás a Lurk csoport letartóztatása után megszakadt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkeztek a 4K Cinema EOS-rendszer új csúcsmodelljei

hét szept 5 , 2016
A Canon két új, professzionális használatra szánt Cinema EOS kamerát mutatott be: az EOS C700-at (EF/PL) és az EOS C700 GS PL-t. Mindkét modell 4K felbontású videózásra is képes. Kompakt kivitelük révén a tévétársaságok és produkciós irodák egyaránt értékelni fogják a kamerák által nyújtott könnyű használatot, széles dinamikatartományt — olvasható […]