Csókkirály: „világrengető” újdonság a magyar startupvilágból

csokEgy magyar startup fejlesztésének köszönhetően a világon először hazánkban szerveznek élő, video-streamingen alapuló csókversenyt február 14-15-én. Az ingyenes ANGL alkalmazással selfie-ző szerelmesek okostelefonos közvetítéseit az egész országból, sőt a határon túlról is várják. A nézők, szurkolók, barátok a legjobb streameket “Echo”-kal jutalmazhatják, a nyertes szerelmeseket pedig csókjuk egy hosszú hétvégére Párizsba repíti. A -főként önbizalom-problémákkal küzdők között- mostanában oly divatos selfie (saját magunk lefényképezése mobiltelefonnal) műfaját új magaslatokba emelhetik azok a párok, akik részt vesznek az I. Országos Selfie-Csókversenyen február 14-15-én. A különleges bajnokságot egy magyar startup, az Artklikk szervezi, amely tavaly decemberben publikálta az ANGL (Your Angle of Reality) nevű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazását. Az élő videó stremingen alapuló szolgáltatás a világon egyedülálló módon teszi elérhetővé és a közösség számára értékelhetővé az élő, mobiltelefonos közvetítéseket. Az ANGL közvetítések valós időben böngészhetők az alkalmazásban, illetve a térképen is. Minél többen közvetítenek, annál több helyre bekukkanthatunk, mi történik ott éppen. A közvetítések leállítása után a videók hamarosan kihullanak az alkalmazásból, hacsak a közösség nem gondolja úgy, hogy meghosszabbítja azok életét. A siker visszahangját az ANGL alkalmazásban “Echo”-ban mérik. Annál tovább nézhetők meg a már lezárult közvetítések, minél több Echo-t kapnak. A videó készítője pedig ANGL pontot kap, így versenyekben is részt vehet.

(Ez az egész annyira borzasztó. Értjük persze, hogy divat a selfie-zés, de könyörgöm: beteg divat. Miért kell ezt még fokozni? Miért kell fiatalokat belehajszolni ebbe? Szégyellje magát a fejlesztő társaság, az ötlet gazdája, s mindenki aki részt vett az alkalmazás létrehozásában. Nem mentség, hogy, ha nem mi csináljuk meg, akkor megcsinálja más. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Willems: 2014 legyen az ütemezett adatmentés éve

ked febr 11 , 2014
Idén február 11-én, ma tartják a Biztonságosabb Internet Napját. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet az internetezéshez kapcsolódó kockázatokra, és segítséget nyújtson ezek elkerülésében. A G Data szakértője, Eddy Willems biztonsági tanácsokat fogalmazott meg, melyeket mindenkinek érdemes betartania. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a szakember a fájlokat kéretlenül […]

És még ez is...