Csökkenti a mobil hívásvégződtetési díjat az NMHH

androidNem vicc, április elsejétől 76 százalékkal csökkenti a mobilszolgáltatókra vonatkozó nagykereskedelmi hívásvégződtetési díjat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az új díj bevezetésével a hazánkban alkalmazandó mobil végződtetési díjak a második legalacsonyabbak lesznek az Európai Unióban – jelentette be Karas Monika, a hatóság elnöke. A hívó fél szolgáltatója által a hívott szolgáltatója felé fizetendő díj percenként 1,71 forintra csökken a jelenlegi 7,06 forintról. Ezzel a magyarországi végződtetési díj a második legalacsonyabb lesz az Európai Unióban.

A három legnagyobb mobilszolgáltató közül a Magyar Telekom az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a hívásvégződtetési díj változása nem érinti a Telekom ügyfeleit és az általuk igénybe vett szolgáltatásokat, ugyanis nagykereskedelmi díjról van szó, amit a szolgáltatók egymásnak fizetnek. Hozzátették, hogy a díj változása nem befolyásolja a Telekom, mint tőzsdén jegyzett cég korábban közzétett pénzügyi előrejelzéseit. A Telenor szintén azt válaszolta, hogy a felhasználói árait a hívásvégződtetési díj változása közvetlenül nem érinti, mivel ez a változás a mobilszolgáltatók egymás közti elszámolására vonatkozik. A Vodafone nem kívánta kommentálni a bejelentést.

Elemzők szerint a végződtetési díjak csökkentésével a Magyar Telekom jár a legrosszabbul, mivel ez a társaság rendelkezik a legtöbb előfizetéssel, ezért nála végződik a legtöbb hívás, így a legnagyobb bevétel is itt képződik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megtört a laptop- és tablettolvaj

csü márc 19 , 2015
Őrizetbe vették a rendőrök azt a 24 éves helyi férfit, aki betört egy házba Szegeden. Az erősen megalapozott gyanú szerint K. Sándor 2015. február 6-án az esti órákban az erkélyajtót befeszítve jutott be egy Kanizsai utcai lakóházba. A férfi az ingatlant átkutatta, majd az étkezőből eltulajdonított egy laptopot és egy […]
tolvaj

Friss, ropogós