Csökken a bizalom

sirxCsökkent a fogyasztói bizalom a második negyedévben Magyarországon, a Nielsen fogyasztói bizalom indexe 57 pontra esett az első negyedévi 61 pontról, és két százalékponttal növekedett a 2015 második negyedévben mért 55 pontról – közölte a piackutató kedden az MTI-vel. A Nielsen közleményében kiemelte, hogy a bizalmi mutató három összetevője közül a magyar fogyasztók a legoptimistábbak személyes pénzügyi kilátásaik megítélésében, ezt a válaszadók 19 százaléka látja többé-kevésbé jónak a következő tizenkét hónap során, az első negyedévben mért 25 százalékkal szemben.

Magyarországon kisebb lett a fogyasztók vásárlási kedve, a felmérés szerint az első negyedévi húsz százalék után a második negyedévben a megkérdezettek 17 százaléka vásárolt volna május 9-27. között – közölte a nemzetközi piackutató cég. A Nielsen tájékoztatása szerint a felmérésből kiderült, hogy a magyar válaszadók 15 százaléka a munkahelyi kilátásokat a következő tizenkét hónap során kisebb-nagyobb mértékben jónak tartja, arányuk két százalékponttal kisebb, mint az első negyedévben volt.

A Nielsen 63 országban több mint 30 ezer fogyasztó megkérdezésével 2016. május 9-27. között végzett kutatása alapján a fogyasztói bizalom index európai átlaga 79 pont, a világátlag 98 pont a második negyedévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megint készül valami a brüsszeli metróban

csü aug 4 , 2016
ShareTweetPinShareIngyenes wifi-hálózatot építenek ki a brüsszeli metróban, amely szeptembertől lesz elérhető valamennyi állomáson — írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap. A belga kormány informatikáért felelős államtitkárának nyilatkozatára hivatkozva a napilap azt közölte, hogy az ingyenes internet-elérhetőséggel vonzóbbá kívánják tenni a belga fővárost a turisták körében, mivel az utóbbi […]
metro

És még ez is...