Csapás a Gameoverre és a Cryptolockerre

matrix2Az FBI, a brit National Crime Agency és számos más nemzetközi bűnüldöző szervezet jelentős csapást mért a világ legveszélyesebb pénzügyi átverései közül kettőre: a Gameover Zeus botnetre, illetve a Cryptolocker zsaroló hálózatra. Az FBI a Symantec mellett számos magánszektorból érkező partnerrel együttműködve komoly méretű infrastruktúrát foglalt le, amelyet az átverésekhez használtak a bűnözők. A művelethez kapcsolódóan a Symantec egy új megoldást is kiadott, amelyet az áldozatok a Gameover Zeus okozta fertőzések teljes eltávolításához használhatnak.

A Gameover Zeus, 2011. szeptemberi megjelenése óta milliókat fertőzött meg világszerte. A támadók az online banki tranzakciókat zavarják meg, megtévesztve az ügyfeleket és a pénzügyi intézményeket a világ minden táján. A kártevő legfrissebb verziójában low-level szintű illesztőprogram komponenst vezettek be, amely megakadályozza a trójai program eltávolítását. A Symantec egy új megoldást mutatott be, amely eltávolítja a programot, és a hozzá tartozó további összetevőket.

A Cryptolocker az egyik legújabb és a legnagyobb fenyegetést jelentő zsaroló program (ransomware), amely az áldozatok fájljainak titkosításával működik. A legtöbb kártevő okozta fertőzéssel ellentétben, a Cryptolocker esetében még nem találtak megoldást a támadók által titkosított állományok feloldására, ezért az áldozatoknak választaniuk kell adataik elvesztése, vagy a zsarolóknak való fizetés között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A MobilNet Basic is Európa Napijegy ready lett

pén júl 11 , 2014
Július elejétől a Vodafone az Európa Napijegy felhasználhatóságát a MobilNet Basic csomagra is kiterjesztette, így immár az elsősorban táblagépes felhasználáshoz ajánlott csomag felhasználói is magukkal vihetik hazai adatforgalmi keretüket, jelentette be Baráth Péter a Vodafone Magyarország márkaigazgatója. Az Európa Napijegy egy csomagban kínál hang, adat és SMS szolgáltatást, napi 990 […]

Friss, ropogós