Csalódást okozott az Oracle

Safra Catz OracleAz elemzők által vártnál kisebb bevételt ért el folyó pénzügyi évének első negyedében az Oracle, ami a felhőalapú szolgáltatások piacán kialakult éles versenyre vezethető vissza.

A hétfői tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentés szerint a texasi székhelyű vállalat az augusztus 31-ével zárult negyedévben – az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint – 9,73 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál négy százalékkal nagyobb árbevételt ért el. Elemzők valamivel nagyobb, 9,77 milliárd dollárra számítottak. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó árbevétel hat százalékkal, 7,37 milliárd dollárra nőtt, ez a teljes árbevétel csaknem 76 százalékát teszi ki. A felhő és telepített licencértékesítés bevétele viszont nyolc százalékkal, 813 millió dollárra csökkent. Az üzemi eredmény éves összehasonlításban hét százalékkal, 3,42 milliárd dollárra emelkedett, a működési nyereséghányad pedig 95 bázisponttal, 35 százalékra nőtt. Az adózás utáni nyereség 2,46 milliárd dollárt tett ki, ami 9 százalékkal több az egy évvel korábbi 2,25 milliárd dollárnál. Az egy részvényre jutó hígított nyereség 86 centre emelkedett az egy évvel korábbi 72 centről. Az egyszeri tételeket nem számolva részvényenként 1,03 dollár nyereséget termelt az Oracle, ami meghaladja az elemzők által várt 97 centet.

Az eredményeket kommentálva Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója kiemelte: a vállalat két új felhőüzletága, az infrastruktúra-, illetve szoftverszolgáltatások (IaaS, illetve SaaS) már a teljes bevétel több mint 25 százalékát teszik ki, éves szinten tízmilliárd dollár nagyságban. “Az IaaS és a SaaS együttvéve az Oracle leggyorsabban növekvő és legnagyobb haszonkulccsal rendelkező új üzletágai” — tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Érzik az idők szavát: Debrecenben nyitott új szolgáltatóközpontot a NEXON

csü szept 16 , 2021
Kelet-Magyarország gyors növekedési ütemére és a helyi vállalatok professzionális szolgáltatásigényére reagálva Debrecenben nyitotta meg új, bér- és HR-outsourcing szolgáltatóközpontját a NEXON Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. A debreceni irodában máris 19 vállalat 6400 dolgozójának bérszámfejtési feladatait végzik, de terveik között szerepel a folyamatos bővülés, további munkahelyek teremtése. A NEXON közel háromezer […]
Sass és Ocskay

Friss, ropogós