Családi vakáció: így nyaralhatsz biztonságosan

csaladi-vakacioA Kaspersky informatikai biztonsággal foglalkozó társaság néhány pontban összegyűjtötte azokat a szabályokat, amelyek betartásával nagyobb eséllyel kerülhetjük el az áldozattá válást.

  • Ha a magunkkal vitt okostelefon, tablet vagy laptop értékes adatokat tartalmaz, gondoskodjunk arról, hogy otthon rendelkezzünk tartalék másolattal. Így ha a gépünket ellopják vagy elveszítjük, az adatok biztonságban fognak minket várni egy külső merevlemezen.
  • Telepítsünk a mobil eszközökre valamilyen lopás elleni védelmet, és legyünk tisztában az eszközök beépített lopás elleni funkciójával.
  • Mindig legyen nálunk néhány hasznos telefonszám vészhelyzet esetére. Minden számot tároljunk a telefonon és írjuk is le valahová. Mielőtt elutazunk, annak is nézzünk utána, hogy miképpen tudunk hazatelefonálni a célországból.
  • Különösen legyünk óvatosak a hotelekben vagy kávézókban található ingyenes wifi hotspotok használatakor, amelyek használata jelentős kockázatokkal járhat. Ha lehet, kerüljük el az online bankolást, vásárlást és más érzékeny tranzakciókat, hacsak nem rendelkezünk biztonságos VPN kapcsolattal. Ha előre tudjuk, hogy hotspotokat fogunk használni, mindenképpen telepítsünk eszközünkre VPN appot vagy szoftvert.
  • Vigyünk magunkkal egynél több hitel vagy betéti kártyát, így lesz B tervünk, ha az egyik kártyánk elveszik vagy hitelkerete kimerül. Ha nagyobb mennyiségű készpénzt viszünk magunkkal, helyezzük el azt a szálloda széfjében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Atyaég: a BYOD után nyakunkon a CYOD

hét aug 4 , 2014
A Bring Your Own Device (BYOD) jelenségnek komoly biztonság hátrányai vannak. A Symantec szakértői szerint a BYOD biztonsági kockázatai a vállalatok körében egyre népszerűbb CYOD (Choose Your Own Device) alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek. A CYOD ugyanúgy megadja a lehetőséget az ismerős és kedvelt eszközök használatára, ugyanakkor egy előre jóváhagyott eszközökkista használatával […]

Friss, ropogós