Csak hat évre nevezték ki a GVH elnökhelyetteseit

Rigó Csaba Balázs GVHMegerősítette tisztségükben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelenlegi elnökhelyetteseit Novák Katalin köztársasági elnök – jelentette be a versenyhatóság.

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök Bak Lászlót és Tóth Andrást, a GVH jelenlegi elnökhelyetteseit hat évre nevezte ki újra. Tóth egyúttal a Versenytanács elnöke is lett. Két helyettese munkájának folytatását Rigó Csaba Balázs, a versenyhatóság elnöke javasolta a miniszterelnöknek. A miniszterelnök javaslattétele előtt az Országgyűlés gazdasági bizottsága nyilvánosan is meghallgatta és támogatta a két jelölt kinevezését. Tóth 2010, Bak pedig 2016 óta látja el a GVH elnökhelyettesi tisztségét; előbbi a Versenytanács tevékenységét, utóbbi pedig a hatóság versenyfelügyeleti vizsgálatait irányítja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bírság: hasznosult a NAV adatvagyona

csü okt 27 , 2022
ShareTweetPinShareAdatvagyona alapján ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy ruhát és háztartási cikkeket árusító távol-keleti áruházat; a kiszabott bírságot és adókülönbözetet – ötvenkilencmillió forintot – azonnal befizette a cég – közölte a NAV. Az áruház ellenőrzését a közlemény szerint az indokolta, hogy online pénztárgépeikből folyamatosan érkeztek az adatok, de […]
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

És még ez is...