CraftUnique: újabb egymilliárd forint tőkebevonás

Több mint egymilliárd forintot fektetett be Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a MIELL Quality Kft. a 3D-nyomtatással foglalkozó CraftUnique Kft.-be.

A CraftUnique közleménye szerint a tőke nagyobb részét, 781 millió forintot az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Kft. biztosította. A befektetői döntés többek között annak köszönhető, hogy a CraftUnique növekedési kilátásai a nemzetközi piacon is jelentősek – írták. Lezárult az a több lépcsős tőkeemelés is, amelynek részeként a MIELL Quality Kft. 300 millió forinttal emelte a vállalat tőkéjét. A befektető autógyártókat és autóipari beszállítókat támogat, és úgy látja, hogy az iparág számára nagy lehetőségeket tartogat a 3D-nyomtatás. A közlemény hangsúlyozta, hogy a CraftUnique történetében ekkora tőkebevonás még nem történt. A vállalat fejlődéséhez hozzájárult, hogy sok iparággal ellentétben a 3D-nyomtatásnak kedveztek az idei változások, a technológia előnyeit egyre több gyártó ismeri föl. Ezek közül a közlemény kiemelte, hogy a beszállítói láncok lerövidíthetők 3D-nyomtatókkal, hiszen egyre több terméket tudnak rövid idő alatt helyben előállítani.

A 2014-ben alakult, Budapesti központú CraftUnique Magyarországon gyárt, de az Egyesült Állomokban és Kanadában is nyitott irodát, emellett világszerte 45 viszonteladóval működik együtt, akikkel már több mint tízezer 3D nyomtatót értékesített. Árbevétele 2018-ban meghaladta az 500 millió forintot, 2019-ben pedig a 600 millió forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EU: összekapcsolnák a nemzeti kontaktkövető alkalmazásokat

ked szept 15 , 2020
Az Európai Bizottság a koronavírus terjedésének megfékezését és az életmentést célzó kontaktkövető és figyelmeztető nemzeti alkalmazások összekapcsolását biztosító szolgáltatást hoz létre – közölte Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos. A tájékoztatás szerint, a koronavírus elleni küzdelem sikere érdekében a tagállamok többsége által bevezetett, vagy bevezetni tervezett nemzeti […]
Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos