Continental szoftverfejlesztő központ: mi kerül ebben 5,5 milliárdba?

Száz mérnököt foglalkoztató új szoftverfejlesztő központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány.

A Continental Automotive Hungary Kft. jelenleg nyolcezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon. Karl Haupt, a Continental AG fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának vezetője elmondta: az egyik legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése, az iparágon belül ez az egyik leggyorsabban növekvő terület. A Continental teljes rendszereket fejleszt önvezető autókhoz. Thomas Brohm, a Continental AG fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának fejlesztési vezetője egyebek mellett közölte: a vállalat májusban nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. Ezen a területen a budapesti csapat vezeti majd az innovációt a cégen belül, a magyar műszaki hagyományok és a gazdasági környezet jól támogatják a vállalat elképzeléseit. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 29 üzletágból felépülő, világszerte több mint 233 ezer dolgozót foglalkoztató Continental Magyarországon 27 éve van jelen. Hat gyárat és egy gumiabroncs kereskedelmi központot üzemeltetnek az ország különböző pontjain, a több mint nyolcezer munkatársból csaknem ötezer dolgozik az autóipari csoportban.

Vélemény
Egy szoftverfejlesztési központ létrehozása és üzemeltetése filléres dolog. Bérelni kell néhány száz négyzetméter irodát, be kell szerezni némi hardvert és fel kell venni a szoftvermérnököket. Egy száz fős szoftverfejlesztő központ nagyjából száz desktop számítógépet/laptopot, némi szervert, ilyen-olyan hardvert igényel befektetésként. A legjóindulatúbb számítás szerint sem kerülhet több egy száz fős szoftverfejlesztő központ néhány százmillió forintba. De örömmel beszámolnánk arról, hogy mi kerül ebbe 5,5 milliárd forintba…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nap képe: Dr. Code az egri kórházban

szo febr 3 , 2018
Barsi Martin, a Dr. Code programozó iskola munkatársa Lego-robotot épít kórházi kezelés alatt álló gyermekekkel az egri Markhot Ferenc Kórházban 2018. február 1-jén. Az iskola társadalmi szerepvállalási programja keretében havonta kétszer tart foglalkozásokat a gyermekosztály lakóinak. (MTI Fotó: Komka Péter)