Cisco: megújul a Webex

Chuck Robbins CiscoA Cisco szerint a jövőben a megbeszélések és konferenciák 98 százalékához legalább egy résztvevő távolról fog csatlakozni s az aktuális trendek, mint a hibrid munkavégzés és a hibrid rendezvények szükségessé teszik a hagyományos konferenciatermen túlmutató megoldásokat. „A Cisco vállalati együttműködési megoldásai elengedhetetlenné váltak az ügyfeleink számára” – jelentette ki Chuck Robbins, a Cisco vezérigazgatója. „Szeptember óta mintegy «nyolcszáz» új funkcióval és eszközzel bővítettük a portfóliót, ezzel miénk a piac legátfogóbb megoldása, amely támogatja a hibrid munkavégzést.” (Érdekes lenne tudni mi az a nyolcszáz új funkció. A -szerk- megj.) Az új Webex többek között a következő fejlesztésekkel bővült:

• A hibrid rendezvényekhez teljeskörű eseményszervezési platformra van szükség, amely a Socio cég akvizíciójának lezárultával áll majd rendelkezésre.
• Szavazás, kvízek, kérdések és válaszok – mindez a Slido megoldásával válik elérhetővé, amely az iparág első, együttműködéses technológiákkal integrált interakciós applikációja. A Slido hatféle interaktív eszköze már elérhető a Meetings-ben, és hamarosan érkezik az Eventsbe is.
• A Webex zajeltávolítási és beszédjavító képességeire építve a felhasználók a My Voice Only funkcióval kiküszöbölhetik a háttérzajt, beleértve már a háttérben folyó beszélgetéseket is, hogy kizárólag a fő beszélő mondandóját hallják. A My Voice Only funkció 2021 augusztusától válik elérhetővé világszerte.
• A korábban már beharangozott People Focus funkció 2021-ben érkezik a Webexre. A People Focus a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia segítségével automatikusan keretbe helyezi és a lehető legjobb képelrendezésben mutatja a résztvevőket, hogy mindenki jól láthassa a többiek testbeszédét és arckifejezését.
• Jön a Webex Desk, ami egy érintőképernyős all-in-one eszköz, amit munkahelyi vagy otthoni felhasználásra terveztek.
• A Webex valós idejű adatvesztés-védelmi megoldása, ami automatikusan blokkolja és eltávolítja a bizalmas információkat, a Webex Messagingben lesz elérhető. Ezzel a valós idejű adatvesztés-védelemmel a felhasználók eleve nem tudnak bizalmas tartalmat közzétenni, így nem a közzététel után kell szerkeszteniük vagy törölniük azt.
• A Webex európai felhasználói az Európai Unión belül tárolhatják tartalmaikat. A Webex felhasználói számára elérhető lesz a megerősített végpontok közötti titkosítási opció is, beleértve a végpontok közötti azonosítással kibővített végpontok közötti titkosítást, azaz az ügyfeleknek nem kell választaniuk a használhatóság és a biztonság között – ugyanis mindkettőt megkapják egyszerre.
• Az új Webex Suite az iparág első olyan szoftvere, amely a megbeszéléseket, a hívásokat, az üzenetküldést, a szavazást és az eseményeket egyetlen ajánlatban kínálja, a különálló megoldásoknál akár 40 százalékkal kevesebbért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kis lépés az emberiségnek, de nagy a Telenornak: megfelezik a SIM-kártyáik méretét

hét júl 5 , 2021
SIM-kártyái méretének megfelezésével próbál még környezetbarátnak látszani a Telenor. Kivezeti régi típusú, negyed évszázada használt, hitelkártya méretű SIM-kártyáit a Telenor. Az új, „környezettudatosabb” kártyák folyamatosan érkeznek az üzletekbe és váltjáki ki a korábbi, elavult megoldást. A lépéssel az új SIM kártyákhoz kapcsolódó csomagolási hulladék – a kártyákat körülölelő műanyag, valamint […]
Mészáros Attila Telenor

És még ez is...