Cisco: még mindig az email a kiberbiztonság legsebezhetőbb pontja

Ács GyörgyTovábbra is az emaileken keresztül érkezhet a legtöbb kibertámadás az informatikai rendszerek ellen – derül ki a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatásából.

Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője elmondta: a kibertámadások nagy része a rendszerek sérülékenységét használja ki. A levelezés kulcsfontosságú terület, a célzott kéretlen levéltámadások egyre kifinomultabbakká válnak – mondta. A biztonsági incidensek közel fele 5-16 órányi leállást okoz a cégek rendszereiben. A legnagyobb kihívást a cégeknek az jelenti, hogy összehangolják a különböző biztonsági megoldásokat. Idén a vállalatok 46 százalékánál fordult elő olyan biztonsági incidens, amit a ki nem javított biztonsági rés okozott. Ez az arány tavaly harminc százalék volt. Az emiatt bekövetkező támadás során az érintett szervezetek 58 százaléka vesztett el tízezer, vagy annál is több adatot tavaly – tette hozzá. A felmérés szerint a felhasználói és a hálózatba kapcsolt eszközök védelme nagy kihívást jelent a cégeknek. A megkérdezett szervezetek 41 százaléka szerint az adatközpontokat nehéz megvédeni, 39 százaléknak pedig az alkalmazások biztonsága jelent gondot. Az adatbiztonság a nyilvános felhőben a leginkább problémás: 52 százalék szerint a biztonság megteremtése ezen a területen nagy, vagy rendkívül nagy kihívást jelent. A válaszadók fele ugyanakkor a privát felhőinfrastruktúrát is komoly biztonsági kihívásnak tartja.

A jelentés szerint pozitív fejlemény, hogy a hálózati és biztonsági csapatok közötti együttműködés továbbra is magas szintű, a válaszadók 91 százaléka ezt igazolta vissza. A válaszadók 77 százaléka tervezi az automatizálás fejlesztését, hogy egyszerűsítse és gyorsítsa vállalata reagálását a biztonsági incidensek során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A CIG Pannónia átáll a teljeskörű digitális értékesítésre

sze ápr 1 , 2020
A CIG Pannónia Biztosító teljeskörű digitális biztosítási szerződéskötést és a távértékesítésre vonatkozó jogszabályok szerinti, videochat-en keresztül történő életbiztosítási ajánlattételt vezet be. A szolgáltatás legfontosabb újítása, hogy a Ptk. és a távértékesítésre vonatkozó jogszabályok alapján az ügyfelek a hagyományos aláírás helyett videochat felvételen tesznek szerződéses nyilatkozatokat, így azok jogilag egyenértékűek a […]