Cisco: intelligenciával a legeslegkifinomultabb támadások ellen

hackerA Cisco kiszélesítette Advanced Malware Protection és adatközponti biztonsági megoldásainak kínálatát. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a Cisco Advanced Malware Protection (AMP) az első olyan megoldás, amely a hálózat és a végpontok közötti támadásokat generáló tényezőket elemzi (Indicators of compromise – IoC), folyamatos és integrált védelmet, valamint elosztott intelligenciát biztosítva a legkifinomultabb támadások ellen is — legalábbis a gyártó szerint. Az AMP most már a Mac OS X rendszereket is támogatja, valamint az ügyfeleknél telepíthető Private Cloud opcióval is rendelkezik. A Cisco emellett az ASA tűzfalcsalád továbbfejlesztésével növeli az adatközpontok és felhő alapú rendszerek védelmét.

„Az egyre kifinomultabb támadásokkal komoly fennakadásokat lehet okozni a rendszerek működésében, még mielőtt a hagyományos védelmi eszközök észlelnék a veszélyt. Ezért a vállalatoknak olyan komplett megoldásokra van szükségük, amelyek a legjobban álcázott támadásokat is észlelik, és időben megállítják” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője. Hozzátette, ezek a fenyegetések a végpontokon, az adatközpontban, de akár a felhőn keresztül is beszivároghatnak a vállalatok rendszereibe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szuperszámítógép: még gyorsabb lesz a leggyorsabb

hét júl 14 , 2014
Korszerűsítik a világelső szuperszámítógépet, amely így a korábbinál is gyorsabb lesz – jelentette be a kínai Nemzeti Szuperszámítógép Központ. A Tienho-2 (Tejút-2) szuperkomputer továbbfejlesztése két lépcsőben valósul meg. Nyáron az alaprendszert frissítik, amelynek köszönhetően a szerkezet átlagos számítási sebessége a jelenlegi 54-ről másodpercenkénti legalább száz petaflopra nő majd. Ez azt jelenti, […]
szerver