Cisco Hálózati Akadémia: húsz év, de nem szigorított

Az elmúlt években számos technológiai nagyvállalat indított saját képzési programot, illetve lépett partnerségre oktatási intézményekkel. Húsz éves múltja, elterjedtsége, valamint a tananyag ingyenessége miatt ezek közül kiemelkedik a Cisco Hálózati Akadémia. A Cisco 1997-ben hozta létre világméretű eLearning programját, amelyben jelenleg több mint 170 ország oktatási intézményei és non-profit szervezetei vesznek részt. Egymillió hallgatójával a Cisco akadémiája a világ legnagyobb virtuális osztályterme. Magyarországra az elsők között, a nemzetközi indulás után mindössze egy évvel jutott el, sőt a magyar volt a harmadik idegen nyelv, amelyre a tananyagot lefordították. Az utóbbi években a résztvevők száma 10-30 százalékkal növekedett évente, jelenleg közel 150 oktatási intézmény több mint 14 ezer diákja tanul a Cisco képzésein.

A nagyfai epizód
A Cisco Hálózati Akadémia regényes történetének emlékezetes pillanata volt 2004 januárja, ekkor ugyanis a Nagyfai Büntetés-végrehajtási Intézetben indult képzés 15 elítélt részére. Az éppen felszámolás alatt lévő Mono-Soft Kft. által alapított Centrál Oktatási Központ Kht. 800 órás, megközelítőleg egy évig tartó képzése során próbáltak a magyar munkaerőpiacon versenyképes hálózati szakképesítést nyújtani. Hogy ez mennyire sikerült, arról a korabeli beszámolók hallgatnak, s érdeklődésünkre, hogy mi lett az informatika rejtelmeibe beavatott elítéltek sorsa, a Cisco illetékese azt válaszolta, hogy erre vonatkozóan nincs semmiféle információjuk, ugyanis nem volt erre a programra ilyen jellegű utánkövetés, már csak adatvédelmi okok miatt sem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vírustoplista: ne kattintsunk jóhiszeműségből

ked okt 31 , 2017
2017 szeptemberében az ESET toplistáját a JS/Adware.AztecMedia adware vezeti, amely kártevőt a kéretlen hirdetések megjelenítésére fejlesztették. A toplista második helyén szerepel a JS/Chromex.Submelius program, ez egy olyan trójai, amely észrevétlenül rosszindulatú szoftverekkel ellátott weboldalakra irányítja át a gyanútlan felhasználó böngészőjét. Az átirányításért felelős rosszindulatú program kódja jellemzően észrevétlenül beágyazódik az […]
vírus