Cisco éves kiberbiztonsági jelentés: nincs ok vidámságra

A Cisco közzétette éves biztonsági jelentését, amely immár tíz éve követi a kiberbűnözéssel kapcsolatos trendeket. Az idei jelentés újdonsága, hogy a kiberbiztonsági támadások üzleti hatásait is vizsgálta. A jelentés legfontosabb megállapításai:

• Az adatvesztést elszenvedő vállalatok 22 százaléka vesztett ügyfeleket – 40 százalékuk korábbi ügyfeleinek több mint ötödét vesztette el.
• A vállalatok 29 százaléknál volt bevételcsökkenés, amelynek mértéke a vállalatok 38 százalékánál meghaladta a 20 százalékot.
• Az adatvesztés következtében a vállalatok 23 százaléka veszített el üzleti lehetőségeket, 42 százalékuknál ennek mértéke meghaladta a 20 százalékot.
• Az alkalmazottak által használt külső felhőalkalmazások 27 százaléka magas kockázatúnak számít, és jelentős aggályokat vet fel a biztonság területén.
• A jól ismert adware kártevők továbbra is sikeresek, a vizsgált szervezetek 75 százalékát fertőzték meg.
• Jelentős figyelem irányult a nagy exploit kitek, mint az Angler, Nuclear és a Neutrino visszaszorítására 2016-ban. A keletkezett űrt számos kisebb kártevő igyekszik betölteni.
• A biztonsági riasztások csupán 56 százalékát vizsgálják ki, és a valós jelzések kevesebb mint felénél történik hatékony intézkedés. A biztonsági szakemberek megbíznak az általuk alkalmazott eszközökben, azonban kihívást jelent számukra az összetett rendszerek kezelése és a munkaerőhiány, ezért a támadóknak elegendő idő áll a rendelkezésükre, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőségeket.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új tarifarendszer a Magyar Telekomnál

ked márc 28 , 2017
A Telekom új alapokra helyezi lakossági havidíjas mobil portfolióját március 24-étől. A “nagy újítás” az, hogy az ügyfelek maguk állíthatják össze a csomagjukat az alapján, hogy mennyit szeretnének telefonálni illetve mobilinternezetni. Ehhez a négy különböző hangcsomag mellé a rendelkezésre álló öt adatcsomagból választhatnak, így áll össze egyedi díjcsomagjuk. A legkisebb […]
Magyar Telekom