Cisco: 2023-ra a mobilkapcsolatok több mint 10 százaléka 5G-s lesz

A Cisco Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint tíz százalékát teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat.

Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. A prognózis szerint 2023-ban a világ lakosságának több mint hetven százaléka (5,7 milliárd ember) rendelkezik majd mobilkapcsolattal, internethozzáféréssel pedig a Föld népességének 66 százaléka. Személyenként körülbelül három, háztartásonként közel tíz hálózatba kapcsolt eszközt használnak majd 2023-ban, az eszközök és kapcsolatok közel fele (47 százalék) videóképes lesz. Világszerte az IoT-alkalmazásokat támogató m2m (machine-to-machine technológia – olyan adatáramlás, amely emberi közreműködés nélkül, gépek között zajlik) kapcsolatok az összes eszköz és hálózati kapcsolat fwlét teszik majd ki. A hálózatba kapcsolt eszközök 45 százaléka mobilkapcsolattal, 55 százaléka vezetékes vagy wifi hálózaton keresztül csatlakozik majd az internetre 2023-ra, az 5G hálózatok a mobilkapcsolatok 10,6 százalékát teszik majd ki. A wifi hotspotok száma négyszeresére nő a következő 5 év során: 2018-ban 169 millió hozzáférési pont volt, 2023-ban ezek száma várhatóan eléri az 628 milliót.

A közép-kelet-európai regionális trendek közül a Cisco kiemeli, hogy a régióban az internet- és mobilkapcsolattal rendelkező felhasználók aránya közel nyolcvan százalék lesz 2023-ra. A régióban 2023-ra a mobilhálózatok 2,5 százalékát teszi ki az 5G hálózatok, több mint felét (50,5 százalékát) a 4G hálózatok. A prognózis szerint 2023-ban a közép-kelet európaiak 9,1 milliárd mobil applikációt fognak letölteni. Közép-Kelet-Európában a hálózatokra kapcsolódó eszközök fele százaléka m2m modul lesz 2023-ra, szemben a 2018-as 29 százalékkal. Ebbe a körbe tartoznak például a szenzorok az energetikában és a mezőgazdaságban, testen viselhető okos eszközök, okosotthon berendezések is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NAV: online is lehet kérni a keresetkimutatást

szo febr 29 , 2020
Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Mint írják, a keresetkimutatás pár kattintással beszerezhető, és ha az igénylő az adatokat rendben találja, a NAV elküldi azt a KHR-t (központi hitelinformációs rendszert) kezelő pénzügyi vállalkozásnak, amely azt közvetlenül a […]