Chipnyomtatót fejleszt a Xerox

Sandia-Nemzeti-LaboratoriumA Xerox kutatóvállalata, a PARC olyan új digitális nyomtatási folyamat kialakításával kísérletezik, amely koncentrált napenergiával működik. Ez a technológia jelentősen megnövelheti a napelemek hatékonyságát azáltal, hogy lencsék segítségével összegyűjti, és kis cellákra fókuszálja a napfényt. A hagyományos szilíciumos rendszerek alternatíváját látja a PARC a koncentrált napelemes technológiában. A szakemberek most abban reménykednek, hogy az alkatrészek méretének kicsinyítésével és a lapos kivitellel, továbbá egy relatív olcsó előállítási folyamat kialakításával a technológia versenyképessé válik. Az új eljárás kidolgozása a PARC kutatóinak azon erőfeszítéseit támogatja, amelyek egy olyan nyomtató kialakítására irányulnak, ami félvezető chipeket, vagy más néven chipleteket képes nyomtatni.

Az utóbbi években a mérnököknek sikerült megtalálniuk annak a módját, hogyan csökkentsék milliméteres nagyságúra azon alkatrészek méretét, amelyek elengedhetetlenek a napfény koncentrálásához és fókuszálásához. A Sandia Nemzeti Laboratóriumban sikeresen hoztak létre olyan mikrocellákat, amelyek megtartva a panel lapos kialakítását, összekapcsolhatóak a fókuszáló elemekkel. A PARC kutatói úgy látják, hogy ezzel a technológiával az elektromos eszközök egy új fajtája jön majd létre, amely különféle nyomtatott chipletekből áll és ez a technikai lehetővé fogja tenni azt, hogy pontosan úgy nyomtathassanak ki a jövőben elektromos, illetve optikai alkatrészekből álló nagyméretű rendszereket, ahogy a normál nyomtatók egy dokumentumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Pannon Set kft nyerte a miskolci hőszolgáltató tenderét

ked ápr 19 , 2016
Pannon Set Kft. nyerte a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. által kiírt pályázatot. Az „Elektronikus iratkezelési rendszer bevezetése a MIHŐ Kft.-nél” címmel kiírt tendert 15,5 millió forintos árral nyerte el a Pesterzsébeti, tizenegy fős kft. A pályázat kiírása szerint a miskolci társaság rendelkezik iratkezelési szabályzattal, amely a cég integrált irányítási rendszerének (ISO9001; ISO14001) […]
Forint