CEA logó a Samsung UHD tévéin

monitorA Samsung Electronics valamennyi 2015-ös UHD tévéje – beleértve a 9-es szériától a 6-os szériáig terjedő valamennyi UHD modellt – jogosulttá vált az amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) által kidolgozott 4K Ultra HD logó feltüntetésére. Erre kizárólag azon készülékek esetében kapnak lehetőséget a gyártók, amelyek a CEA által meghatározott legmagasabb szintű képminőségi előírásokat teljesítik. A valódi 4K UHD tévékkel szemben az RGBW pixel struktúrát alkalmazó készülékek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek.

A CEA által felállított UHD elvárások megkövetelik, hogy a pixelek, mint a kijelző legkisebb alkotóegységei, képesek legyenek előállítani a teljes színskálát. Bizonyos tévék, amelyek az RGBW pixel struktúrát alkalmazzák, nem felelnek meg a CEA követelményeknek a képpontok színeinek korlátozottsága miatt. Az RGBW panelben az egyes képpontok piros, zöld és kék szubpixeleit fehérekkel helyettesítik, amelyek korlátozzák a televízió által megjelenített színeket, miközben a teljes képminőséget gyengítik a képtisztaságra, fényerőre és élességre gyakorolt hatásukkal.

Az UHD tévékkel kapcsolatos további követelmények a CEA definíciója alapján: több mint nyolcmillió aktív képpont vízszintesen legalább 3840, és függőlegesen legalább 2160 pixellel; legalább egy HDMI 2.0 bemenet, amely támogatja a 3840×2160 pixeles natív tartalmakat 24p, 30p és 60p másodpercenként megjelenített képkocka mellett; nyolcbites minimális színmélységgel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új gamer fejhallgatókat jelentett be a Logitech

ked szept 1 , 2015
A Logitech a napokban mutatta be legújabb gamer fejhallgatóit a Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless Gaming Headset-et és a Logitech G633 Artemis Spectrum Gaming Headset-et. A gyártó szerint a kiegészítők teljes mértékben testre szabhatóak: RGB megvilágítással, cserélhető külső borítólemezekkel és testreszabható G-gombokkal érkeznek. A Logitech Gaming Software segítségével a hangzásvilág […]