Canon EOS: 30 éve a piacon I.

Idén márciusban harminc éve, hogy a cserélhető objektíves fényképezőgépeket, és a rengeteg kompatibilis kiegészítőt is magában foglaló EOS-rendszert piacra dobta a Canon. Erről a sikertörténetről szol sorozatunk.

Az EOS-rendszer első tagjai az 1987 márciusában piacra került EOS 650 típusjelzésű tükörreflexes (SLR) filmes fényképezőgép, és az azzal kompatibilis EF objektívek voltak. A név nem más, mint az „Electro Optical System”, vagyis az elektrooptikai rendszer rövidítése, amely az angol írásmódban azonos Éósszal, aki a görög mitológiában a hajnal istennője. Az EOS-rendszer legfontosabb újítása az volt, hogy az ezzel kompatibilis fényképezőgépek kizárólag elektronikus, nem pedig mechanikus úton vezérelték az objektívek fókuszát. E kialakítás révén a lencséket mozgató motorokat már az objektívbe is be lehetett építeni, ami mára széles körben alkalmazott gyakorlattá vált a teljes iparágban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

London: a közösségi portáloknak ki kell szűrniük a terrorra buzdító tartalmakat

sze márc 29 , 2017
A brit külügyminiszter és a belügyminiszter szerint is a közösségi médiaportáloknak a jelenleginél aktívabban fel kell lépniük az online felületeikkel visszaélő terroristák ellen. Boris Johnson (képünkön) brit külügyminiszter a közösségi médiafelületek fenntartóit és az internetszolgáltatókat bírálta egy brit lapnak nyilatkozva. Johnson „gusztustalannak” nevezte, hogy ezek a cégek még dzsihadista tartalmak mellett megjelentetett […]

És még ez is...