Canon: elindult a fiatal kreatív fotósok versenye

Canon fényképezőgépA Canon pályakezdő vagy még tanulmányokat folytató fotósok számára idén ismét lehetőséget kínál munkáik bemutatására, elismert szakértőktől való tanulásra és a szakma meghatározó rendezvényein való részvételre. A programra Európából, a Közel-Keletről és Afrikából várják a jelentkezőket. Az első körben kiválasztott száz fiatalt neves mentorok segítik, majd közülük harmincan ötnapos workshopon vehetnek részt. A legutolsó fordulóba jutó öt diák exkluzív lehetőséget kap a Hamburg Portfolio Review-n való bemutatkozásra. A jelentkezés időszaka március 28-tól április 29-ig tart. A beérkezett munkákat az AFP, a Getty Images és a Reuters szerkesztői bírálják el és ők tesznek javaslatot a továbbjutókra.

„Ez egy kiváló lehetőség az iparág legjobbjaitól való tanulásra, A Canon diákoknak szóló fejlesztő programja a karrierjük kezdetén járó fotográfusoknak közvetlen kapcsolatot kínál a legtapasztaltabb fotóriporterekhez, akik szívesen megosztják velük több évtizedes tapasztalataikat és a vizuális történetmeséléshez használt tippjeiket, technikáikat. A diákok az ötletelés, kutatás, koncepció-alkotás, kivitelezés, szerkesztés különböző fázisait tanulják meg, majd megoszthatják munkáikat a szerkesztőkkel és a szélesebb közönséggel. A kreatív szempontok mellett az üzleti oldalba is bepillantást nyernek – miként mutassák be és vigyék piacra munkáikat” – mondja Finbarr O’Reilly, a program mentora és a Canon nagykövete.

2017 óta több mint ezer diák vett részt a programban, amelynek eredményeként igazi sikertörténetek születtek. Ksenia Kulesova 2017 óta elismert fotóriporter lett, képei többek közt a The New York Times-ban és a Wall Street Journal-ben jelennek meg; a 2018-ban pályázó Michele Spatari ma már az AFP díjnyertes fotósa, aki az elmúlt évek történetének legfontosabb mozzanatait örökítette meg – például a Covid-19 pandémiát. A programban való részvétel után mindketten Canon nagykövetek lettek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Vodafone javítaná az európai közlekedésbiztonságot

vas ápr 10 , 2022
Új platformot vezetett be a Vodafone, amelynek célja, hogy a közlekedőket közvetlenül összekapcsolja a közlekedési hatóságokkal és egymással, lehetővé téve ezáltal a biztonsági információk, veszélyjelzések és friss forgalmi információk valós idejű megosztását, függetlenül attól, hogy milyen rendszert vagy járműbe épített eszközt használnak. A felület minden harmadik féltől származó alkalmazással és […]
közlekedés autópálya

És még ez is...