BYOD stratégia: hat hathatós tanács, ami hathat III.

telefonA Novell magyarországi képviselete, a biztonságos BYOD egyik hazai szakértője az alábbi lépéseket és megoldásokat javasolja az átfogó BYOD stratégia kialakításához.

Felügyeljük a mobilról történő hozzáféréseket!
Gondoskodjunk a nem szabványos készülékekről elért és használt vállalati információk felügyeletéről. Külön beállításokat alkalmazhatunk többek között olyan esetekre, amikor az alkalmazottak távoli helyről dolgoznak az adatokkal. Ilyenkor érdemes figyelni arra, hogy a céges fájlokat soha ne a készülékre mentse a rendszer, így biztonságban maradnak az érzékeny adatok. A mobilról történő hozzáférés egyszerűen biztonságossá tehető például egy olyan megoldással, amely a vállalat irányelveit és az alkalmazottak már meglévő jogosultságait alkalmazza az okostelefonok és tabletek használata során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mindent a fenyegetésekről, avagy hogyan válasszunk biztonsági szolgáltatót? III.

vas júl 20 , 2014
Az informatikai hálózatok növekvő jelentősége, az egyre összetettebb fenyegetések, valamint a szabályozói környezet változása és az it-biztonsági szakemberek hiánya miatt egyre több cég keres külső megoldást biztonsági problémáira. Leginkább a vállalaton belüli biztonsági ismeretek, a költségvetés és az üzleti célok alapján választhatjuk ki, hogy kiberbiztonságunkat milyen mértékben bízzuk külső szolgáltatóra. […]
tolvaj