BYOD stratégia: hat hathatós tanács, ami hathat II.

byodA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, a biztonságos BYOD egyik hazai szakértője az alábbi lépéseket és megoldásokat javasolja az átfogó BYOD stratégia kialakításához.

Tartassuk be a hozzáférés-felügyeleti házirendeket!
Érdemes meggyőződni arról, hogy csak a megfelelő személyek és eszközök számára biztosítsunk hozzáférést a cég adataihoz és alkalmazásaihoz! Ne engedjük, hogy egy adott okostelefon vagy táblagép elérje a vállalati erőforrásokat, ha a rendszerek nem tudják azonosítani a felhasználót, ha a készülék nem felel meg valamilyen compliance előírásnak (például nincs rajta beállítva a pin-kód és a képernyő-feloldási kód használata), illetve ha nem futnak rajta a kötelezően előírt szoftverek (például vírusirtó program). Távoli hozzáférés esetén azt is célszerű ellenőrizni, hol található az eszköz, és titkosított kapcsolatot használ-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A foci-VB felpörgette a TV GO használatát

pén júl 18 , 2014
A TV GO-ra regisztrálók száma dinamikus növekedést követően mára – a bevezetése után két hónappal – meghaladta a hetvenezret. A szolgáltatás használatát elsősorban a nemrég véget ért labdarúgó világbajnokság pörgette fel, de a meccsek visszanézésének lehetősége is érdekelte a nézőket. A teljes vb alatt folyamatos nőtt a TV GO felhasználók […]
televízió