Büntetett a Médiatanács

távirányítóHivatalból és bejelentések alapján több tévé- és rádiócsatorna műsorát vizsgálta a Médiatanács. A testület pénzbírságot rótt ki virtuális reklám szabálytalan közzététele miatt a TV2, illetve vállalásai nem teljesítése miatt a szekszárdi Rádió Antrittra.

Vizsgálta a Médiatanács a TV2 augusztus 2-án sugárzott „Pénzt vagy éveket” című műsorát. A vizsgálat megállapította, hogy a műsorszámban közvetített tartalommal a médiaszolgáltató megsértette a virtuális reklám közzétételére vonatkozó törvényi rendelkezést. A Médiatanács bírságot szabott ki a tévécsatorna szolgáltatójára. A TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorszámával kapcsolatban két állampolgári bejelentés érkezett a hatósághoz. A szeptember 25-én sugárzott műsort „12 éven aluliaknak nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel közvetítette a médiaszolgáltató. A bejelentések szerint az adás szexualitásra utaló kifejezést, jelenetet tartalmazott. A hatósági ellenőrzés megállapította, hogy a műsor – bár egyéni érzékenységet sérthetett –, direkt módon nem ábrázolta a szexualitást, így nem lépte túl a médiaszolgáltató által feltüntetett korhatári kategóriában még elfogadható mértéket, valamint a műsorszám választott sugárzási időpontja is megfelelő volt.

Nem teljesített vállalásokért szabott ki bírságot a Médiatanács: a grémium a Szekszárd 105,1 MHz helyi vételkörzetű Rádió Antritt adását is vizsgálta. Az eljárás során megállapította, hogy a médiaszolgáltató nem tett eleget a helyi közélettel foglalkozó, valamint a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok napi arányára vonatkozó vállalásainak, ezért a testület bírságot szabott ki a rádió üzemeltetőjére.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A polcokon az OPPO A57s

hét nov 14 , 2022
Már értékesítik Magyarországon az OPPO A57s okostelefont. A készülék ultra-nagy felbontású 50 MP-es előlapi kamerával rendelkezik, valamint a kategóriaelső akkumulátor technológiájának köszönhetően már tíz perc töltés után is közel három órán keresztül streamelhetünk videókat. Az OPPO A57s kategóriaelső, 33 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológiájának és az 5000 mAh-s hosszú élettartamú akkumulátornak […]
OPPO A57s okostelefon