Bűnös a képviselő hacker fia

Roman-SzeleznyevEgy szövetségi bíróság Seattle városában bűnösnek mondta ki Roman Szeleznyev orosz hackert, aki egy orosz parlamenti képviselő, Valerij Szeleznyev fia. A Washington államban lévő Seattle szövetségi bírósága negyven rendbeli csalásban mondta ki bűnösnek az ifjabb Szeleznyevet. A férfi 2008 és 2014 között jól szervezett hackertámadás-sorozatot irányított amerikai számítógépes rendszerek – elsősorban bankok, éttermek és különböző üzleti vállalkozások. Szeleznyevet az amerikai titkosszolgálat tartóztatta le 2014 júliusában a Maldív-szigeteken, amikor éppen hazautazni készült barátnőjével Oroszországba.

A vád szerint a 32 éves vlagyivosztoki Szeleznyev nagy szakértelemmel tört fel számítógépes vagy okostelefonos kódokat, így hozzáfért hitelkártyák adataihoz is, és mintegy 170 millió dollár értékben vásárolt a lopott adatokkal. A nyomozók csaknem kétmillió ellopott hitelkártyaszámot találtak a számítógépében. Ezen kívül a megszerzett adatokat értékesítette is illegális internetes fórumokon, s ezzel saját bevallása szerint több millió dollárt keresett. Az ügyészek az “ellopott hitelkártyák piacának vezetőjeként” írták le őt. Ítélethirdetés december elején várható, Szeleznyev legalább négyéves börtönbüntetésre számíthat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A digitalizáció rendet vág a bankszektorban

hét aug 29 , 2016
A bankszektorban az egyre hangsúlyosabb digitalizáció és a szigorodó tőkekövetelmények miatt további konszolidáció várható, a lakossági piacon 4-6 nagybank elég a szolgáltatások biztosításához — mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában. Véleménye szerint az e-termékek kifejlesztése és bevezetése költséges, azonban az üzemeltetésük takarékos, a termékárazásokban pedig régóta […]

Friss, ropogós