BuildEXT: magyar vállalat Európa top 10 BIM-szolgáltatója között

BuildEXTEurópa legjobbjai között jegyzi a Construction Tech Review legfrissebb iparági rangsora a BuildEXT Kft.

Egyedüli régiós vállalatként kapott helyet a BuildEXT Kft. a Construction Tech Review pítőipari magazin „TOP 10 BIM Solutions Providers in Europe 2022” szakmai rangsorában. A vezető globális építőipari magazin 2022-es iparági listáján a BuildEXT olyan meghatározó, épületinformációs modellezéssel foglalkozó nagyágyúkkal került egy kategóriába, mint az ArchiCAD-et fejlesztő német Nemetschek AG, a BIM Facility, valamint az ír Pentagon Solutions. Livják Csaba, a cég alapító tulajdonosa és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a BuildEXT jellemzően X és Y generációs – külföldről hazatért, illetve saját nevelésű – mérnökcsapata virtuális épületeket tervez magasan automatizált szoftverkörnyezetben, ami lehetővé teszi, hogy akár hatvan tervező valós időben egy központi modellt építsen, szimuláljon és optimalizáljon, majd ebből tervet generáljon.

„Nem terveket gyártunk, hanem felépítjük az épületek digitális prototípusát, és a modell elemeit feltöltjük a rájuk jellemző információkkal. Mindezt szinkronizáljuk egy webes platformon, amelyet böngészőből vagy appokon keresztül lehet elérni az építkezésről, akár egy egyszerű okostelefonnal is. Így valós idejű, élő információt kapunk a kivitelezés során, ami nemcsak felgyorsítja a kommunikációt és a változásmenedzsmentet, de kiküszöböli a hibákat, leegyszerűsíti a tervek megértését, illetve felgyorsítja és megkönnyíti az épület üzemeltetését is” – mondta Livják. A magyar tervezőiroda elsősorban multinacionális, versenypiaci szereplők elvárásaira reagálva fejlesztette ki a „digital twin” alapú, az épület teljes életciklusán átívelő megoldásait. A cég az ipari szegmensben kezdte működését, majd a magyar piacon egyedülálló digitális megoldásaival egyre nagyobb és bonyolultabb létesítmények hatékony megtervezésére lett képes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bemutatták az új Redmi Note 11 termékcsaládot

sze febr 23 , 2022
Magyarországon is bemutatták a Redmi Note 11 termékcsaládot. Négy új készülék jelenik meg a magyar piacon: a Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S és Redmi Note 11. A Redmi Note 11 Pro 5G, a Redmi Note 11 Pro és a Redmi Note 11S 108MP-es […]
Redmi Note 11

Friss, ropogós