Bugnegatív: a Microsoft 2030-ra karbonnegatívvá válik

Ambiciózus célt jelentett be ma a Microsoft, amelynek értelmében előbb csökkentik majd teljesen eltüntetik ökológiai lábnyomukat. Így 2030-ra a Microsoft karbonnegatív lesz, és 2050-re annyi szén-dioxidot fog eltávolítani a környezetből, mint amennyit az 1975-ös alapítása óta közvetlenül vagy közvetve az elektromos fogyasztása által kibocsátott. A vállalat redmondi központjában Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, Brad Smith elnök, Amy Hood, pénzügyi igazgató, és Lucas Joppa, környezetvédelmi igazgató együtt jelentették be a vállalat új céljait és azt a részletes tervet, ami a vállalatot karbonnegatívvá fogja tenni. A Microsoft a jövő évtől a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére fog koncentrálni a teljes beszerzési és ellátási láncán belül is. A megújult éves fenntarthatósági jelentésük, hamarosan részleteiben is tartalmazni fogja, hogy miből áll össze a vállalat ökológiai lábnyoma és milyen intézkedéseken keresztül fogja radikálisan csökkenteni a szén-dioxid–kibocsátását.

(Örömhír ez, bár az olyan semminek se örülő, besavanyodott szerkesztő, mint e sorok szerzője azt is nagyon tudná értékelni, ha 2030-ra bugnegatívvá válnának a társaság szoftverei. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt: nyerj görögországi utat, vagy okostelefont

sze jan 22 , 2020
Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amelynek célja az online zaklatás és a gyermekek közti erőszak visszaszorítása. Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke elmondta: az április 28-ig a www.nagydiaktesztek.hu oldalon kitölthető teszttel a 14-22 éves korosztályt célozzák meg két korcsoportban – 14-18, illetve 18-22 éves kor között – húsz-húsz kérdéssel. […]
okostelefon