Budapestre jönnek a felhőinformatikusok

felhoAz internetezők több mint fele azt tartja a felhőalapú szolgáltatások legnagyobb előnyének, hogy azok bárhonnan elérhetőek. Emellett, közel negyven százalék szerint fontos, hogy a felhőben való tárolásnak köszönhetően a fájlok kevesebb helyet foglalnak a gépükön, valamint hogy így párhuzamosan tudják tárolni a fontos adatokat és kevesebb az esélye az adatvesztésnek (harminc százalék). A megkérdezettek 27 százaléka szerint a legfőbb előny, hogy az így tárolt fájlok könnyen megoszthatóak.

Az it-ipar számára is ezek a tulajdonságok a legvonzóbbak, de számos technikai és biztonsági kérdést kell még megválaszolni. Az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját 2014-2020 között meghatározó Horizon 2020 és FP7 Programban összesen közel 4,5 milliárd forintot fordítanak a felhőalapú fejlesztési és tesztelési megoldások előnyeinek kiaknázására. Szeptember 27-én, Budapesten a kontinens vezető egyetemeitől, kutató cégeitől és it-vállalataitól érkeznek szakértők a Future of Clouds konferenciára, hogy beszámoljanak az eddigi eredményekről és a kitűzött célokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Kaspersky Lab új biztonsági megoldásokat nyújt a kkv-knak

ked szept 20 , 2016
Bemutatták az új Kaspersky Endpoint Security Cloud szoftverszolgáltatást, amely többszintes it-biztonságot nyújt kis és középvállalkozásoknak. Ez a biztonsági megoldás bizonyítottan megvéd és könnyen alkalmazható az egyszerű felhő-alapú konzol valamint az intuitív és felhasználóbarát kezelési felület segítségével. A Kaspersky Endpoint Security Cloud szoftverszolgáltatást kis és középvállalkozások és it-részlegeik számára fejlesztették. A […]
vírus