Budapestre érkezett a Singularity University

Veres-RitaA Szilíciumvölgy szívében lévő NASA kutatóközpontban működő Singularity University (SU) tudósok, kutatók, vállalkozók és vezetők találkozóhelye. Az intézmény küldetése újító elméleteket oktatni, inspirálni és felkészíteni arra, hogy az exponenciálisan fejlődő technológiák alkalmazásával megoldást találjanak az emberiség legnagyobb problémáira. A budapesti tagozat vezetésére Veres Ritát kérték fel, aki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cégének magyarországi vezetője is. Veres a Singularity University képzésein már részt vett alumni közösséggel együtt dolgozik azon, hogy kialakítsák a budapesti képviseletet és a magyar gazdasági és tudományos élet vezetőivel helyi eseményeket szervezzenek.

Veres szerint nagy változás előtt állunk, amely a vállalatokat, a döntéshozókat, társadalom minden szintjét érinti. „Tudatosan kell felkészülni erre a változásra, hogy előre menjünk, ne csak kövessük azt. Hiszen az exponenciális technológiák, mint a robotika, a mesterséges intelligencia, az automatizáció, az idegtudomány, a virtuális és kiterjesztett valóság vagy a 3D nyomtatás egyre nagyobb hatással vannak a mi életünkre is. A Singularity University pedig segít felkészíteni az embereket a jövőre. Ez azért is fontos, hogy lássuk, hogy az exponenciális technológiák segítségével az emberiség megoldatlan nagy kérdéseit, mint az élelmezés vagy a vízhiány, meg lehet megválaszolni”– mondta Veres.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Premier League meccsek a UPC kínálatában

ked aug 16 , 2016
ShareTweetPinShareJó híre van a UPC-nek a Premier League meccseket türelmetlenül váró nézői számára: augusztus 13-ától a UPC Digital Gold csomagjában már fogható a Romániában adózó TV2 Csoport új csatornája. Kommentátorként Hetthéssy Zoltán és Somos Ákos csatlakozott a Spíler TV csapatához, akik korábban világ- és Európa-bajnoki mérkőzéseket, valamint európai topbajnokságok meccseit […]

És még ez is...