Brüsszeli forrásból alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét

Szerencsére még nem állították meg teljesen Brüsszelt, amelynek pénzéből alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét, amely az eddiginél hatékonyabb ügyintézést és ellenőrzést szolgálja majd – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa.

Kiss Eliza beszámolt róla, mintegy 1,2 milliárd forint uniós keretösszegből valósul meg a rendszer. A projekt megvalósítását végző konzorcium vezetője a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a konzorcium tagja a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), de a megvalósításban számos együttműködő szervezet is részt vesz (például borvidékek, Budapest Kormányhivatala, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint a Belügyminisztérium. Az új, integrált, az FM kezelésében álló központi közhiteles ágazati nyilvántartás létrehozásával megteremtődik annak lehetősége, hogy a borágazati szereplők papír alapú ügyintézése visszaszoruljon, helyette újraszervezett – egykapus -, elektronikus ügyintézés működjön.

A rendszer révén a fogyasztók tájékozódási lehetőségei szintén szélesednek, nőhet a termékek iránti bizalom, továbbá a hatósági háttérműveleti folyamatok is hatékonyabbak lesznek. A projekt szakmai taralma három pillérre épül: a szervezetfejlesztés mellett a komplex informatikai fejlesztésre, illetve igazgatásszervezés hatékonyabbá tételére. Így például kiépül a hiteles és megbízható alapinfrastruktúra, ami elérhető lesz 24 órán át, kialakítják a közhiteles nyilvántartást és annak adatbázisát; létrehozzák a munkafolyamat támogatást biztosító rendszert; továbbá kialakítják az interfészeket – a csatlakozási pontokat – a kapcsolódó rendszerekhez, létrehozzák a térképi megjelenítést szolgáló alrendszert is – tartalmazza a tájékoztatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hat tipp, hogy ne lophassák el az adataid

hét jún 26 , 2017
A Kaspersky Lab a számítógépek vagy a hálózatok megóvásá érdekében az alábbiakat javasolják: 1. Amikor visszatér a munkaállomásához, ellenőrizze az USB-portokat. Ha ismeretlen eszközt talál, jelentse a rendszergazdának. 2. Kerülje a flash meghajtók engedélyezését, ha nem megbízható forrásból származik. Ez a meghajtó valójában „jelszó-elfogó” lehet. 3. Munkavégzés után jelentkezzen ki azokon […]
pendrive

Friss, ropogós