Broadway: magyar szerző művét nézhetik először élőben az internetezők

illatszertarElőször nézhetnek meg élőben egy Broadway-előadást az internetezők: a László Miklós 1936-ban írt Illatszertár című vígjátéka alapján készült She Loves Me című musicalt június 30-án nézhetik meg a felhasználók. A nyolc Tony-díjra jelölt előadás – amely David Rockwellnek hála meg is kapta a legjobb látványért járó trófeát -, július 10-ig fut a Studio 54-ben a Roundabout Theatre Company társulat előadásában – írta a The Hollywood Reporter című filmes portál. Az internetezők június 30-án nézhetik meg élőben a darabot a BroadwayHD szolgáltatás révén 9,99 dollárért (~2700 forint). A közvetítés után az előadásról készített felvétel bekerül a szolgáltatás könyvtárába.

László Miklós 1936-ban írt Illatszertár című vígjátékának első filmváltozata 1940-ben készült The Shop Around the Corner címmel, James Stewart és Margaret Sullavan főszereplésével. A második változat, az 1949-ben In the Good Old Summertime címmel filmre vitt musical sztárja Judy Garland volt, míg az 1998-as A szerelem hálójában (You’ve Got Mail) főszerepeit Tom Hanks és Meg Ryan alakította. A Jerry Bock, Sheldon Harnick és Joe Masteroff által adaptált She Loves Me című többször felújított musicalt először 1963-ban mutatták be New Yorkban. A Studio 54-ben futó mostani előadást Scott Ellis rendezte és Warren Carlyle koreografálta.

Érdemes tudni, hogy a legemlékezetesebb feldolgozás az 1978-as, Hajdufy Miklós rendezte tévéjáték. A főszereplő Bodrogi Gyula mellett olyan nagy színészek szerepelnek a filmben, mint Kern András, Benedek Miklós, Szacsvay László, Rudolf Péter, a tavaly elhunyt Pap Vera, Ráckevei Anna és Kovács Nóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megszűnhet a sorban állás a postahivatalokban

hét jún 20 , 2016
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szervezett szimpóziumon Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a csekkek ingyenes bankkártyás befizetésének lehetősége tavaly “évtizedes restancia” volt. Kifejtette, fél év alatt az ilyen típusú tranzakciók tették ki a teljes csekkforgalom 16 százalékát, ami jelentős eredmény, figyelembe véve a 215 millió […]
Sárga csekk befizetés mobillal

És még ez is...