Brian üzlete: időben eladta a részvényeit

Az informatika történetének egyik egyik legnagyobb biztonsági hibáját elkövető Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich még a botrány kirobbanása előtt eladta céges részvényeit. Mivel az Intel már hónapokkal ezelőtt értesült chipjeiben lévő sérülékenységről, sokak szerint nem véletlen, hogy Kraznich megszabadult a céges részvényeitől, és csak annyit tartott meg, amennyi feltétlenül szükséges a pozíciójában. Az Intel az eladást üzletpolitikai okokkal magyarázta, azaz szerintük nincs összefüggés a részvények eladása a biztonsági botrány között.

A napokban került nyilvánosságra, hogy a Google szakemberei rájöttek: az Intel, az AMD és az Arm hibás chipjei súlyos biztonsági kockázatot jelentenek. A hibát kihasználó hackerek hozzáférhetnek akár a felhasználó jelszavaihoz és érzékeny adataihoz is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A GVH tippjei a KH „Napi közbeszerzés” mobil alkalmazásán

ked jan 9 , 2018
A Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), és a Közbeszerzési Hatóságnak (KH) „Napi közbeszerzés” elnevezésű mobiltelefonos alkalmazásán elérhető „napi tippekkel” hívja fel a közbeszerzéseken induló ajánlattevők, valamint a közbeszerzést kiíró ajánlatkérők figyelmét a kartellek kockázataira és kezelésére. A „Napi közbeszerzés”a KH hírcsatornája, amely naponta frissülő tudnivalókkal látja el a közbeszerzések iránt érdeklődőket. Az […]
GVH

Friss, ropogós