Botrány: értékesítették volna a Bataclan elleni támadás egyik túlélőjének röntgenfelvételét

kéz röntgenSokkolta a Bataclan párizsi koncerttermet 2015-ben érő terrortámadás egyik túlélőjét, hogy a sérüléséről készült röntgenfelvételt sebésze nem helyettesíthető tokenként (NFT) próbálta meg értékesíteni.

A Georges Pompidou Kórház ortopéd sebészéről kiderült, hogy digitális művészeti alkotásként kínálta eladásra a nő alkarjának képét, amelyen egy Kalasnyikov-fegyver golyója is látható a csont közelében. Pácienséről közölte, hogy fiatal nő, aki barátját elveszítette az Iszlám Állam által elkövetett vérontás során. Emmanuel Masmejean ellen jogi és fegyelmi eljárás indul – írja a The Guardian. “Ez az orvos nem elég, hogy megsértette a páciensével szembeni titoktartási kötelezettségét, jó ötletnek tartotta még azt is, hogy leírja a fiatal nő privát életének részleteit, ezzel tökéletesen azonosíthatóvá téve őt” – mondta Elodie Abraham, a nő ügyvédje. Masmejean vasárnap felhívta a sértettet, “hogy tisztázza magát a megbánás vagy szimpátia legkisebb jele nélkül” – fogalmazott az ügyvéd. A felvételt 2776 dollárért (886 ezer forint) kínálta az orvos eladásra az OpenSea weboldalon – közölte a Mediapart nevű weboldal.

Az NFT olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális “pecsétje”, amely eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Generali biztosító 37 millió forint bírságot kapott

sze jan 26 , 2022
A Magyar Nemzeti Bank 37 millió forint bírságot szabott ki a Generali Biztosító Zrt.-re, mások mellett az informatikai biztonság terén feltárt hiányosságok miatt — közölte a jegybank. Az MNB hangsúlyozta: a jogsértésekből fakadó kockázatok alapvetően nem veszélyeztetik a társaság hosszú távú, megbízható működését. Az informatikai biztonság kapcsán nem volt mindig […]
Generali Biztosító

Friss, ropogós