Bosch: 37 milliárd forintos beruházás Budapesten

A Bosch 37 milliárd forintból 90 ezer négyzetméterrel bővíti fejlesztési központját Budapesten, az építkezés 2021-ben ér véget.

Klaus Peter Fouquet, a Robert Bosch AG elnöke hangsúlyozta, hogy Magyarország mind a gyártásban, mind a fejlesztésben kulcsfontosságú a Bosch számára. Utóbbi területre a cég csaknem 55 milliárd forintot fordított tavaly belföldön, a több mint 13 ezer magyarországi alkalmazottból 2600-an kutatási és fejlesztési területen dolgoznak – tette hozzá. A vállalat vezetője a beruházástól azt várja, hogy hosszú távú növekedést biztosít és magasan képzett munkavállalók számára teremt csaknem kétezer álláshelyet. Oliver Schatz, a Bosch budapesti fejlesztési központjának vezetője közölte, hogy a csaknem két és félezer mérnököt foglalkoztató létesítmény nagyszabású fejlesztésekre is önállóan alkalmas. Hozzátette, hogy a most kezdődő bővítés mindezt egyedülálló műszaki lehetőségekkel bővíti, és biztosítja a kreatív mérnöki munka feltételeit.

A Bosch társadalmi munkával segíti a Kőbányai Fekete István Általános iskolát. Mint az iskola honlapján olvasható, azzal keresték meg az iskolát, hogy egyes munkavállallói részére csapatépítő jellegű önkéntes naphoz helyszínt keres. A multinacionális cég három részegysége vállalt önkéntes munkát iskolánk külső és belső területének megszépítésére: május 23-án az iskolaudvart körbevevő kerítés egy részét újították fel, június 8-án az iskolakertet újították fel és újra virágosították, június 22-én a két alkalommal el nem végzett feladatokat teljesítették — olvasható az iskola honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Válassz online számlázóprogramot IV.

csü júl 12 , 2018
A hazai KKV-k fele használ jelenleg valamilyen számlázó programot. Az eNET megvizsgálta melyek a legjelentősebb szereplői a piacnak. Az eBIZ – Digitális Pénzügyi Asszisztens szolgáltatás 2017 március óta van jelen a piacon. Szintén elsődlegesen a mikro-, kis- és középvállalkozásnak nyújt számlázási szolgáltatást, ugyanakkor a vállalkozói netbanki integrációnak köszönhetően lényegesen többet […]
OTP bankautomata

Friss, ropogós