Bombafenyegetéseket küldtek Oroszországba: blokkolta az FSZB a szolgáltatót

Blokkolta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a hozzáférést a Hollandiában bejegyzett Startmail.com szolgáltatóhoz, amelyről tavaly novemberétől több ezer bombafenyegetés érkezett oroszországi bíróságokhoz, iskolákhoz, kórházakhoz, bevásárlóközpontokhoz és más létesítményekhez. Az FSZB közleménye szerint 2019. november 28-tól a Startmail.com szolgáltatótól 16 orosz régió bíróságai több mint ezer névtelen fenyegetést kaptak arról, hogy az épületükben pokolgépet helyeztek el. A szolgálat szerint emellett a szociális infrastruktúra több mint 16 ezer objektumának – egyebek között iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, közlekedési objektumoknak és üzletközpontoknak – küldtek még – utólag hamisnak bizonyult – bombafenyegetést.

Az FSZB arról tájékoztatott, hogy az orosz távközlési és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor csütörtöktől a főügyészség határozata alapján korlátozta a hozzáférést a Startmail.com-hoz. Az indoklás szerint az intézkedést az internet orosz hálózatának védelme, valamint a fenyegetést hordozó, társadalmi jelentőséggel bíró, hitelesnek álcázott és tudatosan hamis közlések blokkolása érdekében tették. Röviddel az FSZB kommünikéjének közreadását követően a TASZSZ állami hírügynökség arról számolt be, hogy az orosz fővárosban öt iskolát evakuáltak bombafenyegetés miatt. A hírügynökség azt írta, hogy az elrejtett pokolgépekre vonatkozó figyelmeztetések névtelen telefonálótól érkeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MI segíti a szívelégtelenségben szenvedő betegek kockázatbecslését

sze jan 29 , 2020
A mesterséges intelligencia (MI) segíti a szívelégtelenségben szenvedő betegek kockázatbecslését, a rizikóbecslő rendszer a betegek klinikai adatai alapján nyújt segítséget a kezelőorvosnak a magasabb halálozási kockázattal bíró szívelégtelen betegek azonosításában – olvasható a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika közleményében. A rendszert az elmúlt húsz év során speciális eszközös […]