Időszerű volt már nagyon: Blockchain Koalíció alakult

Blokchain KoalícióAz Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont (NATUK) kezdeményezésére megalakult a Blockchain Koalíció.

A szervezet alapító tagjainak véleménye szerint Magyarország nemzetközileg is értékelhető pozíciót szerezhet a technológia alkalmazásában, ezt a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatásfejlesztés területén nyújtott támogatással igyekeznek elősegíteni. A Koalíció alapvető célja, hogy egy olyan koordinációs platformként működjön, amely a szereplők bevonásával segíti a blockchainnel kapcsolatos gazdasági és szabályozási folyamatokat. A tagok tudás és bevált gyakorlatok megosztásával támogatják a blockchain alapú innovációkra nyitott hazai vállalkozásokat, ipari szereplőket abban, hogy nemzetgazdasági szinten mérhető versenyképesség-növekedést érjenek el.

Az alakuló ülésen az elnöki feladatok ellátásával Vágujhelyi Ferencet, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökét bízták meg. Az elnökség tagjai Erényi István az ITM, it-szakpolitikai tanácsadója, Karlócai Balázs az Idomsoft vezérigazgatója, Balogh Bálint a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti koordinációs igazgatója, Pataricza András a BME, Méréstechnikai és információs rendszerek tanszék professzora, Kalocsai Kornél a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke, Suppan Márton a Peak Financial Services Kft. vezérigazgatója, és Fisher Bálint a Dorsum Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. A szervezet célja, hogy az innovatív technológia tovább élénkítse, gyorsítsa az ország digitális fejlődését.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hagyjuk videójátékozni a lányainkat, mérnök lehet belőle!

vas márc 20 , 2022
Jóllehet az informatikai szakmákat – a programozástól kezdve az it-projektek levezényléséig – férfidominancia jellemzi, a nők jelenléte egyre erősebb a digitális játékok világában. Európában a videójátékosok 47 százaléka nő – derül ki az Európai Interaktív Szoftver Szövetség (Interactive Softare Federation of Europe) 2021-ben publikált felméréséből1. Az elmúlt években, nem kis […]
Gémer lány

És még ez is...