Blindspotter lett a BalaBit új termékének a neve

matrixBlindspotter néven új, saját fejlesztésű információbiztonsági megoldást jelentett be a BalaBit IT Biztonságtechnikai Rendszereket Fejlesztő és Szolgáltató Kft. A meglévő termékportfóliót – Zorp (proxy alapú tűzfal), syslog-ng (naplómenedzsment) és Shell Control Box (kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók monitorozása) – egészíti ki a felhasználók viselkedését valós időben elemző Blindspotter. A Blindspotterrel nem csak feltárható, de az azonnali beavatkozási lehetőségnek köszönhetően – még mielőtt komoly károkat okozna – blokkolható is egy-egy nem kívánt aktivitás, így megelőzhető az érzékeny vállalati adatok illetéktelen kezekbe kerülése – legyen az külső támadó vagy jogosulatlan belső felhasználó.

A BalaBit egy merőben új it-biztonsági megközelítést alkalmaz új termékének fejlesztése kapcsán, amelyet electronic Contextual Security Intelligence-nek (eCSI) nevezett el. A vállalat eCSI koncepciójának középpontjában a korábbi, felhasználókat és üzleti folyamatokat korlátozó, kontroll alapú it-biztonsági hozzáállás gyökeres megváltoztatása áll. Az eCSI lényege, hogy nem újabb és még szigorúbb irányelveken alapuló kontrollmegoldások bevezetését célozza, hanem a felhasználók egyedi viselkedésmintáinak monitorozásán, az aktivitásokban a szokásostól eltérő anomáliák matematikai algoritmusokkal történő kiszűrésén és azok fókuszált kivizsgálásán alapul.

A BalaBit tapasztalatai alapján a folyamatos, valós idejű tevékenységmonitorozás előnye, hogy a vállalati rendszerek biztonságát úgy növeli, hogy közben sem az üzleti folyamatokat, sem a felhasználók mindennapi munkavégzését nem korlátozza. A Blindspotter technológiájával többszörösére növelhető az általában kis létszámú it-csapat teljesítménye, mivel lehetővé teszi számukra, hogy a valóban üzleti kockázatot jelentő biztonsági eseményekre hatékonyan koncentrálják erőforrásaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elbambult: kiürítették a sydneyi repülőteret

hét szept 29 , 2014
Kiürítették szombaton a sydneyi repülőteret egy iPadjébe feledkező figyelmetlen férfi miatt. Az incidens miatt több járat indulását el kellett halasztani. Az ausztrál repülőtér biztonsági kamerái rögzítették, amint egy ismeretlen férfi az ellenőrző kapukat megkerülve hatolt be a legnagyobb helyi légitársaság, a Quantas belföldi járatait kiszolgáló terminálra. A biztonsági kockázat miatt […]

Friss, ropogós