Blama: svéd cég kapta a magyar társaságoknak kiírt innovációs díjat

1

Kun-Szabolcs-ArenimKövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Innovációs Nagydíj ünnepélyes átadásakor azt mondta, hogy “amelyik társadalom a megújulás, az innovációs verseny terén lemarad, az azt kockáztatja, hogy szellemi és anyagi erőforrásait mások fogják kihasználni vagy éppen elhasználni, és abban soha nincs, nem lesz köszönet”. A sors fura fintora, hogy ugyanezen az ünnepségen adta át Pálinkás József, a NKFI Hivatal elnöke és Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke az innovációs szövetség Startup Innovációs Díját a svéd Arenim Technologies AB képviselőjének a CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás kifejlesztéséért. A szoftver fejlesztését ugyan a magyar tulajdonú Minerva-Soft Kft. magyar szakemberei végzik, ám a CryptTalk a svéd társaság szellemi tulajdona — válaszolta a [-]mínuszos.hu érdeklődésére Kun Szabolcs, az Arenim Technologies társalapítója és vezérigazgatója. Ebből pedig az következik, hogy a termék eladásából majdan keletkező haszon után befizetendő adó a svéd államkincstárat fogja gyarapítani.

A döntés egyébként azért nehezen érthető, mert a díj kiírása szerint: “a pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2015. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el”.

One thought on “Blama: svéd cég kapta a magyar társaságoknak kiírt innovációs díjat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Atomcsúcs: Magyarország a kibernetikai védelem fejlesztését vállalta

hét ápr 4 , 2016
Magyarország a kibernetikai védelem fejlesztését vállalta a pénteken zárult, a nukleáris biztonságról szóló washingtoni csúcsértekezleten, amelynek végén a részt vevő államok vállalásokat fogalmaztak meg és záródokumentumot fogadtak el – tájékoztatta az MTI-t Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Ez is érdekesElismerték az evopro, a BHE Bonn Hungary, és az Arenim Technologies […]