BKIK: nyakunkon a munkavédelem alapú társadalom

balesetA megfelelő színvonalú és korszerű munkavédelmi képzések biztosítása érdekében önkéntesek tesztelhetnek egy új e-munkavédelem alkalmazást– jelentette be a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Közleményükben felidézik, a kamara munkavédelem témában kerekasztal-beszélgetést rendezett, ahol a résztvevők problémaként említették, hogy a munkavédelem alapját jelentő előadás-jellegű oktatások az utóbbi években sokszor elmaradnak, és nem megfelelő tartalmúak. A vállalatok nem használják ki a technológia nyújtotta előnyöket, online lehetőségeket. Különösen nehéz helyzetben vannak azok a kis és középvállalkozások (kkv), amelyek változó munkahelyeken, esetleg több telephelyen, elszórtan működnek, illetve nagy arányban foglalkoztatnak fizikai, nem irodai munkavállalókat – írják a közleményben. A kamara tájékoztatása szerint a munkavédelmi kerekasztal-beszélgetésen bemutattak egy új, mobiltelefonról is elérhető e-learning alkalmazást, amely a jelenleginél könnyebben hozzáférhetővé és hatékonyabbá teheti a munkavédelmi oktatást. A Blue Colibri International Kft. által négy – irodai, otthoni, kiskereskedelmi, logisztikai – munkakörnyezetben fejlesztett online oktatási anyagokat elsőként a kamara száz önkéntes tagvállalatának munkatársai próbálhatják ki.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MÁV-Volán: végre közös adatbázisba kerülnek az elhagyott tárgyak

sze máj 4 , 2022
Közös adatbázisba kerülnek a MÁV-Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak – közölte a MÁV. A MÁV-Starthoz hasonlóan a Volánbusz is központosított elektronikus találttárgy-nyilvántartást vezetett be, a csoportszintű fejlesztésnek köszönhetően, 2022. május 2-ától közös adatbázisban kezelik a vonatokon és a buszokon, valamint az állomásokon talált tárgyakat. A talált tárgyak rögzítését követően […]
adatbázis

És még ez is...