Biztonság 2020 trend #5: digitális átalakulás

Az ESET legfrissebb trendjelentése a kiberbiztonsági vállalat szakértőinek előrejelzéseit mutatja be, feltárva az előttünk álló esztendő legfontosabb kiberbiztonsági kihívásait, amelyek hatással lesznek majd a felhasználókra és a vállalkozásokra.

A vállalatoknak igazodniuk kell a digitálisan átalakuló világhoz, amely nem új jelenség. Az egyik legfontosabb vállalatokat fenyegető trend a munkavállalói mobilitás terjedése. Ezt a hatást pedig a küszöbön álló 5G elterjedése még jobban fel fogja erősíteni, erre a helyzetre mindenkinek fel kell készülni. „A hálózatokhoz való hozzáférési lehetőségek a távoli munkavégzés során, jelentősen megnöveli a vállalatok támadási felületeit és a biztonsági kockázatoknak való kitettségüket. A mobiltechnológia egyre gyorsuló bevezetése gyakran a megfelelő biztonsági szabályok kialakítása nélkül történik” – mondta az ESET egyik vezető biztonsági kutatója, Camilo Gutiérrez Amaya. „Az elkövetkező hónapokban látni fogjuk, ahogy a szervezetek szinte minden területen jelentős változásokat vezetnek be, amelyek leginkább a vállalatok működése során felhasznált adatok kezelését érinti majd.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem meglepő módon változott az adatfogyasztás tavaly a Vodafone-nál

sze jan 1 , 2020
A Vodafone Magyarország lakossági ügyfeleinek adatfogyasztása növekszik, mint az újgazdagok bukszája — derül ki a társaság közleményéből. Az éves statisztikákat vizsgálva az derült ki, hogy 2019 folyamán szinte hétről hétre nőtt az adatforgalom. Az idei év legforgalmasabb hete, adathasználati szempontból a 49., november utolsó hete volt. Ekkor csaknem 1,7 milliárd […]
internet