Biztonság 2020 trend #3: itt a perspektívaváltás ideje az adatvédelem területén

Az ESET legfrissebb trendjelentése a kiberbiztonsági vállalat szakértőinek előrejelzéseit mutatja be, feltárva az előttünk álló esztendő legfontosabb kiberbiztonsági kihívásait, amelyek hatással lesznek majd a felhasználókra és a vállalkozásokra.

2019-ben számos országban jelentek meg új, vagy kibővített adatvédelmi törvények, azonban a személyes adatok felhasználásával kapcsolatos bizalmatlanság továbbra is mindenütt jelen van. Lysa Myers, az ESET biztonsági kutatója szerint addig, amíg az adatvédelmi mulasztások megsértéséért kiszabott bírság nem ér el egy olyan szintet, amely a nagyvállalatoknak számára is jelentős kiadás, a probléma nem fog megszűnni. Az ESET szakemberének véleménye egybecseng az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szövetségének (Association of Privacy Professionals) véleményével, amely azt tanácsolja a vállalatoknak, hogy a működésük során tartsák tiszteletben az adatok védelmét. „Azok a vállalkozások, amelyek tiszteletben tartják a személyes adatok védelmét, jelentős előnyt szerezhetnek a piacon” — állítja Tony Anscombe, az ESET szakembere, aki rámutatott a felhasználónevek és jelszavak iránti csökkenő bizalomra is, valamint annak szükségességére, hogy a szervezetek kidolgozzák saját többfaktoros azonosítási rendszereiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Robotépítő és -programozó eszközöket kaptak a debreceni nemzetközi iskola diákjai

vas dec 29 , 2019
Robotépítő és -programozó eszközöket adományozott a debreceni nemzetközi iskola tanulóinak a National Instruments Hungary Kft. (NI), a mérnöki munka népszerűsítésére a cégnél oktatási célra kifejlesztett legmodernebb készleteket Ábrahám László, az NI igazgatója. A cégvezető emlékeztetett arra, hogy a texasi központú NI debreceni gyárának 15. születésnapján, csaknem négy évvel ezelőtt, a […]
Ábrahám László

Friss, ropogós